Το παιχνίδι του Βελγίου με τη Σερβίας ολοκληρώθηκε και μαζί της διαμορφώθηκε και η βαθμολογία του νέου ομίλου της Εθνικής Ελλάδος, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Με μία μέρα καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η εικόνα του νέου ομίλου της Εθνικής Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το παιχνίδι της Σερβίας με το Βέλγιο στη Νις ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουλίου (αντί για την Κυριακή 3 Ιουλίου, λόγω της πτώσης του ρεύματος στο γήπεδο), με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν από το -5 του 38ου λεπτού και να παίρνουν τη νίκη (73-74) χάρη στο καλάθι του Εμανουέλ Λεκόμτ λίγο πριν από το τέλος.

Έτσι, το Βέλγιο εξασφάλισε πως στον Β’ Γύρο των προκριματικών (στον νέο όμιλο που δημιουργείται δηλαδή) θα κουβαλήσει δύο νίκες (αμφότερες επί της Σερβίας), εν αντιθέσει με τους “όρλοβι” που θα κουβαλήσουν μόνο μία (!). Κάτι που καταδεικνύει τον υψηλό βαθμό δυσκολίας του έργου τους από εδώ και πέρα, δεδομένου μάλιστα πως η Ελλάδα και η Λετονία έχουν ήδη τρεις νίκες ως παρακαταθήκη.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έμαθε ακριβώς τι πρέπει να κάνει στα “παράθυρα” του Αυγούστου για να αγγίξει από νωρίς την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Το εναρκτήριο παιχνίδι της Β’ Φάσης των προκριματικών θα είναι εκτός έδρας απέναντι στη Σερβία (στις 25 Αυγούστου), ενώ το εντός έδρας συναπάντημα με το Βέλγιο (στις 28 Αυγούστου) θα είναι -εκτός όλων των άλλων- και η πρόβα τζενεράλε πριν από το EuroBasket 2022.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
Μεγάλη Βρετανία – Τουρκία 71-85
Σλοβακία – Λετονία 60-93
Σερβία – Βέλγιο 73-74
Η βαθμολογία στην επόμενη προκριματική φάση
Ελλάδα 3-1
Λετονία 3-1
Τουρκία 2-2
Βέλγιο 2-2
Σερβία 1-3
Μεγάλη Βρετανία 1-3
*Οι τρεις πρώτοι παίρνουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023
Το πρόγραμμα της Ελλάδας στη Β’ Φάση

Σερβία – Ελλάδα (25 Αυγούστου 2022)
Ελλάδα – Βέλγιο (28 Αυγούστου 2022)
Ελλάδα – Λετονία (10 Νοεμβρίου 2022)
Βέλγιο – Ελλάδα (13 Νοεμβρίου 2022)
Ελλάδα – Σερβία (24 Φεβρουαρίου 2023)
Λετονία – Ελλάδα (27 Φεβρουαρίου 2023)
Σημείωση: Από τη στιγμή που η Λευκορωσία αποκλείστηκε και τα αποτελέσματα Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας ακυρώθηκαν, για να υπάρξει ισονομία, θα ακυρωθούν τα αποτελέσματα Σερβίας, Λετονίας και Βελγίου με την Σλοβακία, ώστε να υπάρχει ίσος αριθμός αγώνων για τις έξι ομάδες του ομίλου της Β’ φάσης.

Το πρώτο παράθυρο της Β’ φάσης θα γίνει στις 25 και στις 28 Αυγούστου, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει αυτούς τους αγώνες ως πρόβα τζενεράλε πριν από το EuroBasket 2022. Σε αυτό το ζευγάρι αγώνων, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παίξει κατά πάσα πιθανότητα με το Βέλγιο (εκτός στις 25 Αυγούστου) και με τη Σερβία (εντός στις 28 Αυγούστου). Το δεύτερο παράθυρο θα γίνει τον Νοέμβριο, ενώ το τρίτο θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2023.