Την αντίδραση της Εθνικής μέσα στο παιχνίδι και ειδικά την εικόνα της στο δεύτερο μέρος κράτησε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τη φιλική νίκη (98-91) επί της Σλοβενίας.

«Συγχαρητήρια στην ομάδα για τη νίκη. Σήμερα είχαμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε δώδεκα παίκτες, μεγαλώσαμε το ροτέισον και βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς οι 49 πόντοι που δεχτήκαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αυτό που θέλαμε για την άμυνά μας. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να παίξει πολύ καλύτερη άμυνα, αλλά δεν ήμασταν σε πολύ καλή συνοχή. Για πρώτο φιλικό όμως το γεγονός ότι αντιδράσαμε μέσα στο παιχνίδι, καταφέραμε να ισορροπήσουμε, να κάνουμε φάσεις αυτοθυσίας και αλτρουισμού δείχνουν ποια πρέπει να είναι η ταυτότητά μας. Είναι σημαντική αυτή η έξτρα προσπάθεια, να βγούμε έξω από τη ζώνη ασφάλειάς μας», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης και πρόσθεσε:

«Δεν παύει να είναι το πρώτο μας φιλικό, αλλά η νίκη είναι νίκη. Είδαμε κάποια πράγματα, κάποια σχήματα πώς λειτουργούν μαζί, είδαμε τον Μήτογλου στο ‘5’, τον Θανάση μαζί με τον Παπαγιάννη, είδαμε σχήματα με τρεις κοντούς ή πιο ψηλά σχήματα. Στο δεύτερο παιχνίδι θα δοκιμάσουμε κι άλλα πράγματα, ίσως κάποιοι παίκτες να μην αγωνιστούν. Θα το δούμε μαζί με τους συνεργάτες μου. Στο τέλος αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε πράγματα και είδαμε αρκετά. Κάποιες άμυνες, το zone press, οι αλλαγές μας, έχουμε να δουλέψουμε αρκετά. Επιθετικά βρήκαμε φάσεις, βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ τα οποία δημιουργήσαμε. Θεωρώ πως ήμασταν ανεκτικοί στο πώς αντιδράσαμε στο δεύτερο ημίχρονο στον αμυντικό μας προσανατολισμό».