Η Εθνική παίδων, έκανε το 3/3 στην φάση των ομίλων του Eurobasket U16 που διεξάγεται στα Σκόπια και συνεχίζει στην επόμενη φάση, τα νοκ άουτ.

Ο Γιάννης Κομνιανίδης αναφέρθηκε στους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν, στη σημαντική απουσία του τραυματία Λευτέρη Λιοτόπουλου, αλλά και στη δύσκολη συνέχεια.

«Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι, αλλά δεν μπορούμε και να χαρούμε για πολύ», τόνισε ο 16χρονος γκαρντ για να συνεχίσει: «Όσες νίκες κι αν έχουμε κάνει ως τώρα, αν δεν νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι δεν θα έχει καμία σημασία. Οπότε χαιρόμαστε σήμερα και από αύριο επιστρέφουμε συγκεντρωμένοι στο γήπεδο για το επόμενο ματς που είναι από τα πλέον κρίσιμα του τουρνουά».

Μια νίκη στο επόμενο παιχνίδι (16/8), με τη Λετονία όπως όλα δείχνουν, θα δώσει στην ελληνική ομάδα μια θέση στην οχτάδα. Μεσολαβεί όμως και μία μέρα ξεκούρασης: «Είναι σημαντικό και για εμάς και για όλες τις ομάδες αυτή η μέρα του ρεπό. Είναι ιδανική για να χαλαρώσουμε λίγο, έχοντας όμως στο πρόγραμμά μας τις προπονήσεις και τη συνέχεια».

Η Εθνική Παίδων βίωσε σήμερα και την επόμενη μέρα, χωρίς Λευτέρη Λιοτόπουλο στο παρκέ, αφού τραυματίστηκε στον χθεσινό (13/8) αγώνα και θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή; «Ήταν δύσκολα, αλλά ήρθαμε εδώ ως ομάδα, ως οικογένεια. Μιλήσαμε όλοι μαζί και είπαμε να βγάλουμε όλο αυτό το θυμό θα μπορούσα να πω και τη δίψα που έχουμε στο γήπεδο, να γίνουμε ακόμη πιο οάδα για τον Λευτέρη και να παίξουμε όλοι μαζί για τον Λιοτόπουλο, χωρίς τον Λιοτόπουλο. Η νίκη αυτή, όπως και όποια κάνουμε στη συνέχεια είναι αφιερώμενες σ’ αυτόν. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί και να ενωθούμε ακόμη περισσότερο τώρα».

Στο πρώτο παιχνίδι χωρίς τον Λιοτόπουλο η Εθνική Παίδων πήρε αυτό που ήθελε και μεθαύριο (16/8) υπάρχει η συνέχεια: «Τελείωσε η πρώτη φάση με επιτυχία και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε το κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα ως έναν ξεχωριστό τελικό. Δεν έχουμε δει ακόμη τη Λετονία, που όπως όλα δείχνουν θα είναι ο επόμενος αντίπαλος, αλλά ότι κι αν γίνει το βασικό είναι ένα: Να μην υποτιμούμε κανέναν. Θα ήταν μεγάλο λάθος να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θα μπούμε στο γήπεδο, θα πιέσουμε, θα επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και να παίξουμε το πιο ωραίο μπάσκετ που μπορούμε».