Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μιλώντας για την επέτειο του Eurobasket, έκανε ειδική μνεία στον Νίκο Γκάλη, ενώ στάθηκε επίσης και στους Γιαννάκη, Διαμαντίδη, Σπανούλη και Παπαλουκά.

Ο έμπειρος γκαρντ αποθεώνοντας τον «γκάνγκστερ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ είπε στο OPEN ότι «έβαλε το μπάσκετ στην Ελλάδα. Ήταν ο Τζόρνταν της Ευρώπης» ενώ στα δικά του μάτια ο Παναγιώτης Γιαννάκης «ήταν ο Πίπεν. Ήταν ο ιδανικός μπαλαντέρ για τον Γκάλη και μαζί πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Μας έφερε τόσες επιτυχίες, πήρε και ως προπονητής το Eurobasket, κερδίσαμε την Dream Team».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη ανέφερε ότι «ένας από τους πιο ταπεινούς ανθρώπους που υπάρχουν» και έκανε ειδική μνεία στον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό,

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Πήρε τα πιτσιρίκια στον Ολυμπιακό και τα πήγε στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν μπορεί να το κάνει κανένας αυτό. Ήθελε πάντα να κερδίζει. Είναι επαγγελματίας, θέλει να σε κάνει καλύτερο. Θα σου φωνάξει, θα σε εμψυχώσει. Είναι νομίζω ο κατάλληλος για ντοκιμαντέρ!».

Όσο για τον Θοδωρή Παπαλουκά; «Έχει κάνει μεγάλα παιχνίδια. Ματς που δεν… υπάρχουν και δεν τα έχουν κάνει ούτε οι Σπανούλης και Διαμαντίδης».