Οι Ανδρέας Καλόγηρος και Στέφανος Ματσάγγος σχολιάζουν την πορεία της Εθνικής Εφήβων που βρίσκεται στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18.

Η Εθνική Εφήβων έχει φτάσει στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και παίκτες που γνωρίζουν καλά το ρόλο τους στο χρόνο που θα βρεθούν στο παρκέ.

Ο Ανδρέας Καλόγηρος και ο Στέφανος Ματσάγγος είναι δύο πολύτιμα κομμάτια αυτής της παρέας που απέναντι στην Ισπανία αύριο (3/8, 21.15), το φαβορί της διοργάνωσης, θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό στο ΚΓ Νέας Ιωνίας.

«Πιστεύω πως πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού, να μην κάνουμε λάθη, να πάρουμε τα ριμπάουντ και στην επίθεση να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές», τονίζει ο Καλόγηρος για να κυμανθεί στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ματσάγγος, εστιάζοντας και στην… εκκίνηση:

«Πιστεύω στην άμυνα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να ξεκινήσουμε καλά από την αρχή, γιατί με αυτή την ομάδα θα το πληρώσουμε αν βρεθούμε να κυνηγάμε στο σκορ από νωρίς, όπως σε προηγούμενους αγώνες. Θα έχουμε μεγάλο θέμα, γιατί έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να απειλήσουν».

Ο Καλόγηρος χαρακτηρίζει «μεγάλη τιμή» την παρουσία στην ομάδα, αλλά και την πορεία της:

«Δεν μας πίστευαν πολλοί από την αρχή, αλλά καταφέραμε όλοι μαζί από την αρχή να φτάσουμε ως εδώ και είναι τιμή και περηφάνια για όλους μας».

Σε αυτό το θέμα της… πίστης στάθηκε και ο Ματσάγγος:

«Από την αρχή δεν μας πίστευε κανείς νομίζω, αλλά αποδείξαμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ με τον καλύτερο τρόπο. Μπορούμε να είμαστε μια ‘φουρνιά’ που θα καταφέρει κάτι καλό».