Η Εθνική Ανδρών αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας (17/2) για Πάτρα, όπου θα αντιμετωπίσει την Βουλγαρία στο πρώτο ματς των προκριματικών του Eurobasket 2021 (21/2). Τι δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Η «γαλανόλευκη» μπαίνει σε… κλίμα Eurobasket και το πρωί της Δευτέρας (17/2) αναχώρησε για Πάτρα, όπου θα φιλοξενήσει την Βουλγαρία (21/2) για το πρώτο ματς των προκριματικών της διοργάνωσης.

Μιλώντας για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Έχουμε μπει πλέον στην διαδικασία και ξέρουμε τι χρειάζεται να γίνει. Δυστυχώς οι παίκτες της Ευρωλίγκα ούτε αυτή τη φορά είναι μαζί μας και πάμε σε ένα νέο γκρουπ αθλητών. Υπάρχουν απουσίες όπως αυτή του Γκίκα, κάποια μικροπροβληματάκια και φτάσαμε σε μια ομάδα που βγαίνει από μία δεξαμενή 30 με 35 παικτών. Αυτή τη φορά το διαφορετικό είναι ότι αν καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα γρήγορα και στις δύο τρεις πρώτες αγωνιστικές να έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση, ο στόχος μας είναι να περάσουμε σε μια μεγάλη ανανέωση και να μπουν στην ομάδα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Υπάρχει η ανανέωση και σε υλικό και σε ηλικία. Θέλουμε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργηθεί ουσιαστικά μια δεύτερη εθνική ομάδα η οποία θα τροφοδοτεί σιγά σιγά την πρώτη στην οποία τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αρκετές αλλαγές».

Σχετικά με τους δύο πρώτους αγώνες με Βουλγαρία και Βοσνία, ανέφερε: «Είναι δύο επικίνδυνες ομάδες και ειδικά ο αγώνας στην έδρα της Βοσνίας. Διαθέτουν βασικό κορμό, έχουν ελάχιστες απουσίες και αυτό δίνει ένα αβαντάζ σε σχέση με μια ομάδα τριών ημερών που θα είμαστε εμείς. Παρόλα αυτά με τη διάθεση, την πειθαρχία και την καλή δουλειά νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιχνιδιών».

Τέλος για το αν είναι πλεονέκτημα για την Εθνική το γεγονός ότι ο αγώνας με τη Βουλγαρία θα γίνει στην Πάτρα είπε: «Είναι σίγουρα και γι΄αυτό το επιλέγουμε. Η επιλογή γίνεται με βάση την αγάπη που έχει ο κόσμος για την Εθνική και το μπάσκετ και την στήριξη που μας προσφέρουν. Ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα να πάμε και σε άλλες πόλεις».