Η Εθνική Γυναικών ξεκίνησε την προετοιμασία για το «παράθυρο» των Προκριματικών ενόψει του Eurobasket και η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου υπογραμμίζει το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς, παρά το γεγονός ότι η Εθνική έχει ήδη προκριθεί στην τελική φάση ως διοργανώτρια.

«Η Εθνική μαζεύτηκε και πάλι και τα συναισθήματα είναι χαρά και ανυπομονησία. Παρά την πρόκριση που έχουμε εξασφαλίσει ως διοργανωτές του Eurobasket 2025 για εμάς δεν αλλάζει κάτι από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε νίκες, οι οποίες είναι σημαντικές για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Eurobasket» ανέφερε η διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού η οποία επισήμανε ότι τα ματς των «παραθύρων» θα είναι μια ευκαιρία για να προσθέσει επιπλέον στοιχεία στο παιχνίδι της:

«Πάντα τα παράθυρα είναι ιδιαίτερα. Οι περισσότερες αθλήτριες έχουμε έρθει από αγώνες για την Ευρώπη και τα εγχώρια πρωταθλήματα και είμαστε επιβαρυμένες. Η αλήθεια είναι ότι από το καλοκαίρι έχουμε θέσει τις βάσεις στο παιχνίδι μας και πλέον προσπαθούμε να προσθέσουμε κάποιες πινελιές» ήταν η χαρακτηριστικά ατάκα της 28χρονης μπασκετμπολίστριας.

Αν και η Εθνική έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στην τελική φάση του Eurobasket 2025 ως διοργανώτρια, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, εξήγησε: «Το να αγωνίζεσαι στην χώρα σου είναι τιμητικό από μόνο του. Μιλάμε για μια διοργάνωση που θα διεξαχθεί σε κάτι περισσότερο από ενάμισι χρόνο και όλες οι αθλήτριες θα δουλέψουμε και θα παλέψουμε για μια θέση 12άδα. Φυσικά είναι ξεχωριστό το γεγονός που το Eurobasket θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Θέλουμε να επωφεληθούμε και το βασικό είναι να διαφημιστεί το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας».

Όσο για το πρώτο ματς με την Ιταλία; «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς απέναντι σε μια δυνατή ομάδα με τη δική της πορεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δώσαμε ένα φιλικό το καλοκαίρι, ενώ ο κόουτς Πρέκας που εργάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις αντίπαλές μας. Υπάρχει μια αλλαγή προπονητή στην Ιταλία και θεωρώ ότι η ομάδα τους θα παρουσιαστεί διαφορετική σε σχέση με το Eurobasket» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Πάμε να δοκιμάσουμε αυτά που μας έχει ετοιμάσει ο κόουτς και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Το γεγονός ότι έχουμε προκριθεί ως μια από τις διοργανώτριες χώρες θα μας δώσει τη δυνατότητα για δοκιμές, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα είμαστε αδιάφορες Το αντίθετο, το κίνητρο είναι μεγάλο, καθώς μια υψηλή θέση στον Όμιλο θα μας δώσει καλύτερο ranking για την κλήρωση».