Η Εθνική ομάδα των Εφήβων, πριν από δώδεκα χρόνια ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά και η ΕΟΚ δεν μπορούσε να μην θυμηθεί αυτή την επιτυχία.

Στις 3 Αυγούστου του 2008 σημειώθηκε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της χώρας μας στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες στο μπάσκετ και η ΕΟΚ γύρισε τον χρόνο πίσω, με αφορμή την συμπλήρωση δώδεκα χρόνων από εκείνη την μέρα.

Οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο κλειστό της Ήλιδας στον Πύργο στο Eurobasket U18. Αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα των εφήβων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 57-50 της Λιθουανίας, έχοντας κορυφαίους τους Κώστα Σλούκα και Νίκο Παππά, οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν και στην κορυφαία πεντάδα του τουρνουά.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου, Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης 2, Καραθανάσης, Παπανικολάου 10(1), Γεωργάκης, Σλούκας 16(1), Παππάς 14(2), Κασελάκης 7, Σαρικόπουλος 8(11ριμπ.).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Μασάλσκις): Καΐρις, Σαπιέγκα, Πετσιουκεβίτσιους 4, Μπερτάσιους 8, Γάσκα 9(1), Σλέζας 3(14ριμπ.), Μπιρούτα 2, Μοντεγιούνας 17, Κατζεβίτσιους 7(1).