Ο Μάριους Γκριγκόνις τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Ισπανία, όμως καθυσήχασε τον φίλαθλο κόσμο, πως δεν είναι κάτι το ανυσηχητικό και θα είναι έτοιμος εντός μίας εβδομάδας.

«Δεν νομίζω να με επηρεάσει ως την αρχή της περιόδου. Πιστεύω πως θα είμαι καλά σε περίπου μια εβδομάδα», τόνισε.

Όσο για την αποτυχία της «Λιέτουβα», που αποκλείστηκε (όπως και το 2017) στους «16» από την Ισπανία, είπε: «Το Ευρωμπάσκετ δεν είναι εύκολη διοργάνωση. Ένα ματς κρίνει τα πάντα. Θα ήμασταν καλύτεροι σε μια σειρά αγώνων, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Ο Γκριγκόνις πρόσθεσε πως δεν είδε καν τα χθεσινά ματς των νοκ άουτ και τον αποκλεισμό της Σερβίας. «Όταν μένεις εκτός, δεν θες να δεις τίποτα. Καταλαβαίνω τον πόνο των Σέρβων, τον μοιραζόμαστε κι εμείς, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ».

Σχετικά με την επόμενη μέρα στη Λιθουανία επισήμανε: «Υπάρχει απογοήτευση, αλλά θεωρώ πως υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Έχουμε κάποιους νέους παίκτες που ωριμάζουν, όπως ο Γιοκουμπάιτις. Χρειάζεται χρόνος και ηρεμία. Είναι εύκολο να πάρεις κεφάλια πάλι, αλλά δεν κάναμε κακές εμφανίσεις. Φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στην άμυνα, αλλά το να αλλάξουμε πάλι τα πάντα μετά από έναν χρόνο, θα ήταν ανόητο».