Ο Άλεν Όμιτς ήταν αρχικά ο “νατουραλιζέ” της εθνικής Σλοβενίας για το Πανευρωπαϊκό, όμως την τελευταία στιγμή, επιλέχτηκε ο Άντονι Ράντολφ με το αποτέλεσμα να δικαιώνει απόλυτα τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ. Βέβαια ο παίκτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ, νιώθει “προδομένος” από αυτή την εξέλιξη, υποστηρίζοντας πως ο Ράντολφ δεμ έπρεπε να παίξει να παίξει με τους Σλοβένους στο Eurobasket.

«Ζω στην Σλοβενια, ξέρω πολλούς Σλοβένους, η οικογένειά μου και όλοι οι άνθρωποί μου είναι εκεί. Είμαι συνδεδεμένος με την χώρα. Δεν ξέρω τι έγινε και τι οδήγησε στο να με πάρουν απλώς τηλέφωνο ένα βράδυ και να μου πουν ότι “κόπηκα” από την ομάδα», είπε αρχικά ο νέος παίκτης της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στην συνέχεια, όταν ο δημοσιογράφος του ανέφερε πως το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους Σλοβένους, εκείνος απάντησε: «Αν αποφάσιζα εγώ, θα έλεγα ότι 100% πρέπει να είναι ο Όμιτς στην ομάδα. Όταν δίνεις 7-8 χρόνια σε μία χώρα, η χώρα αυτή πρέπει να σε σεβαστεί. Ήταν δική μου απόφαση να παίξω στην Σλοβενία και κανένας, ούτε ο ΛεΜπρόν, ούτε ο Στέφεν Κάρι, ούτε ο Άντονι Ράντολφ δεν έπρεπε να είναι στην ομάδα αντί για εμένα. Εγώ ζω στην Σλοβενία».