Η Πολωνία επικράτησε δύσκολα της Ολλανδίας με 75-69 και παραμένει ψηλά στον όμιλο της.

Κρύος ιδρώτας πήγε να πιάσει την Πολωνία απέναντι στην Ολλανδία, αλλά με δύναμη ψυχής και αυταπάρνηση λύγισε την αντίπαλό της στην τελευταία περίοδο, επικράτησε με 75-69, παραμένοντας δεύτερη στον όμιλο με ρεκόρ 3-1.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ για να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, ώστε να ελέγξουν τον ρυθμό. Έχοντας ως πρώτο όπλο της άμυνα, αμφότερες προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τις επιθετικές αρετές των αντιπάλων τους, που είχε ως αποτέλεσμα η Ολλανδία να έχει βραχεία κεφαλή (20-19).

Στην δεύτερη περίοδο οι άτυπα γηπεδούχοι ανέβασαν τις μηχανές και με τον Μοχάμεντ Κεράζι… έστειλαν το παιχνίδι στις παρυφές της διψήφιας διαφοράς (40-31), ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος μπροστά.

Στην επανέναρξη διατήρησαν το προβάδισμα και στα πρώτα λεπτά κυριάρχησαν πλήρως εντός των γραμμών, ανεβάζοντας τη διαφορά με ένα επιμέρους 9-5 (49-36). Από εκεί και πέρα, η Πολωνία έδωσε σφυγμό και έβγαλε αντίδραση, προκειμένου να επιστρέψει ενεργά στην διεκδίκηση του αγώνα.

Στο τέλος η αναμέτρηση πέρασε σε διαστάσεις… θρίλερ, ανταλλάζοντας καλάθια με το κοινό να περιμένει τη καθοριστική φάση, για να αναδειχθεί ο νικητής. Η Πολωνία που είχε το προβάδισμα στο περισσότερο μέρος της τελευταίας περιόδου και πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα με 75-69.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 40-31, 55-48, 69-75