Σαν… προσβολή θεωρεί το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ ο Εβάν Φουρνιέ, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο «Canal+».

«Ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι… τίποτα», ισχύει στην περίπτωση του Εβάν Φουρνιέ.

Ο Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στο «Canal+» και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για τον λόγο που δεν φόρεσε στην απονομή το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε με τους «τρικολόρ» στο Ευρωμπάσκετ, μετά την ήττα στον τελικό από την Ισπανία.

Ο παίκτης των Νικς, λοιπόν, τόνισε πως για εκείνον το συγκεκριμένο μετάλλιο είναι σαν… προσβολή και μάλιστα ήθελε να το… ξεφορτωθεί γρήγορα!

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Εβάν Φουρνιέ:

«Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά για να πάρεις το χρυσό μετάλλιο και παίρνεις είτε το ασημένιο, είτε το χάλκινο, αυτό είναι κάτι σαν… προσβολή. Αλλά, δεν ισχύει αυτό στην πραγματικότητα. Όταν μου έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο και το πέρασα στον λαιμό μου, για μένα ήταν σαν να με έστειλαν κατευθείαν στην αποτυχία μου. Οπότε, δεν ήθελα να το έχω στα χέρια μου, ήθελα να το ξεφορτωθώ. Αυτό, δεν είναι ασέβεια για κάποιον άλλον. Απλώς μου επιβεβαιώνει την αποτυχία μου και είναι πολύ δύσκολο.

Εάν δείτε τη φωτογραφία που ήμασταν στο βάθρο, ήμασταν όλοι πολύ απογοητευμένοι… Είναι σαν μας… επιβραβεύουν για την αποτυχία μας. Σου λένε: “Μπράβο σου, αλλά έχασες”. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείς…».