Ο Βλάντιμιρ Λούσιτς σε δηλώσεις του στάθηκε στο κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Σερβίας μετά τον αποκλεισμό από την Ιταλία στο Eurobasket.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν έχουμε αναλύσει το θέμα, όλα είναι νωπά. Αστοχήσαμε σε πολλά μακρινά σουτ στο δεύτερο μέρος και έπειτα την αποβολή του αντίπαλου προπονητή (Τζιανμάκρο Ποτσέκο), αντέδρασαν ως ένα και δικαίως επικράτησαν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, τι να πω σε κάποιον; Είμαστε απογοητευμένοι και είχαμε υψηλές προσδοκίες για το Eurobasket. Αλλά συμβαίνουν αυτά στον αθλητισμό.

Κανένας μας δεν κοιμήθηκε αργά. Δικαίως η Ιταλία πέρασε. Ξεκινήσαμε καλά αλλά στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου λυγίσαμε».

Για το αν έπρεπε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς έπρεπε να αντιδράσει παρόμοια με τον Τζιανμάρκο Ποτσέκο στη διάρκεια του ματς: «Δεν γνωρίζω. Για μένα δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προπονητής… κερδίζει με μία εσφαλμένη κίνηση. Φαίνεται πως η Ιταλία αγωνίστηκε καλύτερα από εκεί και ύστερα. Δεν θεωρώ πως ο Ποτσέκο συνέβαλε στην ανατροπή τόσο, ακόμα και αν αποδείχθηκε έτσι».