Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στο περιθώριο της πρώτης προπόνησης της Εθνικής ομάδας στο Βερολίνο.

Η Εθνική ομάδα είχε προαιρετική προπόνηση, την πρώτη της στο Βερολίνο. Το «παρών» έδωσε η πλειοψηφία των παικτών, όχι όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που πάντως είναι καλά και θα παίξει στον αγώνα της Κυριακής με την Τσεχία για τους «16» του Ευρωμπάσκετ.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε μια προαιρετική προπόνηση. Το αφήσαμε στην ευχέρεια των παιδιών να έρθουν να κάνουν κάποια σουτ. Ο Γιάννης έκανε τη δική του προπόνηση στο ξενοδοχείο και αύριο θα είναι κανονικά», τόνισε ο συνεργάτης του Δημήτρη Ιτούδη, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Όσο για τη μάχη με την Τσεχία και το… κακό πρόσφατο παρελθόν απέναντί της; «Ο Σατοράνσκι θα είναι στο 100%, έπαιξε και με το Ισραήλ και ήταν καλός. Τους αντιμετωπίσαμε πέρσι στον Καναδά, αλλά είμαστε τελείως διαφορετικοί εμείς πλέον. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με τον ίδιο προπονητή εδώ και πολλά χρόνια, με αυτοματισμούς και περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Σε μας οι περισσότεροι παίκτες είναι διαφορετικοί από πέρσι. Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε», ανέφερε.

Τέλος, για τη σημασία και την πίεση των νοκ άουτ αγώνων που έχει μπροστά της πλέον η Εθνική ομάδα είπε: «Είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι, η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Κερδίζεις και προχωράς, χάνεις και πας σπίτι σου. Έχουμε γίνει ομάδα, σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμαστε. Δεν έχουμε φτάσει στο 100%, αλλά είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Είμαστε ενωμένοι και θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι για μας πάρα πολύ σημαντική».