Ο Ρούντι Φερνάντες, μια μέρα πριν τον ημιτελικό με την Γερμανία, μίλησε  για το παιχνίδι και για την πορεία της Ισπανίας μέχρι τώρα στο Eurobasket 2022.

Μεταξύ άλλων ο 37χρονος αρχηγός των Ισπανών ανέφερε:

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, ανυπομονούμε να παίξουμε έναν ημιτελικό. Πρέπει να είμαστε όλοι στο 100%, όποιος είναι στο παρκέ πρέπει να ξεχάσει όλο τον πόνο και να τα δώσει όλα. Τελικά αυτό που μας έκανε να είμαστε εδώ είναι η άμυνα. Αυτό που μας έδωσε περισσότερα στα τελευταία παιχνίδια είναι ότι είμαστε ενωμένοι».

Κι ενώ σημείωσε πως το παιχνίδι κόντρα στη Φινλανδία λειτούργησε ως «αφύπνιση» για την ομάδα του, συνέχισε: «Χάρη στην ταπεινότητα αυτής της ομάδας φτάσαμε εδώ. Γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι μια μεγάλη ομάδα, παίζει το καλύτερο μπάσκετ σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, οπότε πρέπει να απολαύσουμε τον ημιτελικό και ακόμα περισσότερο σε ένα γεμάτο γήπεδο.

Και κατέληξε: «Το κρίμα είναι που δεν έχουμε τον Παού (Γκασόλ) να σκοράρει 40 πόντους. Η Γερμανία παίζει σε απίστευτο επίπεδο. Αυτό για το οποίο μιλήσαμε είναι ότι πρέπει να απολαύσουμε την στιγμή. Δεν ξέρουμε αν αυτή η ευκαιρία θα επιστρέψει. Μιλάω ως αρχηγός και λέω ότι αυτή η ομάδα το αξίζει γιατί δουλεύει με ταπεινότητα και νομίζω ότι θα ήταν απίστευτο έπαθλο να πάρει ένα μετάλλιο. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά αυτά τα παιδιά το αξίζουν για τη δουλειά που έχουν κάνει. Όχι μόνο στα παράθυρα, αλλά και στην προετοιμασία. Ξεκινήσαμε με 24 παίκτες, σχεδόν ένα ρόστερ ποδοσφαιρικής ομάδας και αξίζουν κάτι καλό».