Ο Τζαλίν Σμιθ σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο θέμα με τους νατουραλιζέ και υποστήριξε πως η Γερμανία είναι το φαβορί να κατακτήσει την διοργάνωση.

Οι σχετικές δηλώσεις του Αμερικανού γκαρντ στη Mozzart Sport:

«Μικρές χώρες όπως η Κροατία το χρειάζονται. Συγκεκριμένα, η Κροατία έχει καλούς παίκτες από το δύο έως το πέντε, αλλά τους λείπει ένας πλέι μέικερ εδώ και χρόνια. Μερικές εθνικές ομάδες όπως η Ισπανία μπορούν να επιλέξουν με ποιον πλέι μέικερ θα παίξουν, ωστόσο η Ισπανία τώρα κάλεσε τον Λορένζο Μπράουν επειδή έχουν ένα κενό εκεί. Τους έφερε εξαιρετική ποιότητα και είναι στα ημιτελικά κυρίως εξαιτίας του».

Και επεκτάθηκε λέγοντας: «Ομάδες όπως η Κροατία ή το Μαυροβούνιο πρέπει να αναζητήσουν παίκτες που μπορούν να φέρουν αυτή την ποιότητα. Ξέρω ότι προσπαθούν να παράξουν παίκτες στη θέση του πλέι μέικερ στην Κροατία, αλλά δεν έχει επιτυχές αποτέλεσμα εδώ και χρόνια. Είναι δύσκολο, και γι’ αυτό είμαι εδώ. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ και στο τέλος της ημέρας όλοι κερδίζουν. Πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε πολύ».

Και σχετικά με το φαβορί πλέον για την κατάκτηση του Eurobasket είπε: «Μετά από όσα είδα από τη Γερμανία εναντίον της Ελλάδας, νομίζω ότι είναι η πρώτη μου επιλογή. Οι Γερμανοί φαίνονται πραγματικά καλοί. Πιστεύω ότι έχουν την ποιότητα να πάρουν το χρυσό».