Για τις προτάσεις που είχε από το ΝΒΑ μίλησε σε συνέντευξή του ο Εργκίν Αταμάν, τονίζοντας πως στις ΗΠΑ δεν πιστεύουν στους Ευρωπαίους προπονητές.

Για το ενδεχόμενο να προπονήσει μια ομάδα του ΝΒΑ μίλησε σε συνέντευξή του ο τεχνικός των Εφές και εθνικής Τουρκίας, Εργκίν Αταμάν, ενώ παραδέχθηκε πως μίλησε με αρκετές ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

«Είχα επαφές με μερικές ομάδες. Το θέμα είναι πως πιστεύουν πως το ΝΒΑ είναι ένα πρωτάθλημα βασισμένο κυρίως στους παίκτες, ενώ στην Ευρώπη οι προπονητές είναι πιο κυρίαρχοι. Δεν πιστεύουν πως μπορεί ένας Ευρωπαίος να διαχειριστεί μια ομάδα ΝΒΑ. Δεν το λένε ξεκάθαρα, αλλά το καταλαβαίνεις όταν συζητάς».

Στη συνέχεια, τόνισε πως παραμένει ανοιχτός στην πρόκληση του ΝΒΑ, πιστεύοντας ωστόσο πως οι πιθανότητες να μετακομίσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι λίγες.

«Οι φιλοδοξίες μου όσον αφορά το ΝΒΑ μειώνονται. Έχω παρατηρήσει πως το ΝΒΑ είναι ένας διαφορετικός κόσμος. Βλέπουν το μπάσκετ από διαφορετική οπτική, σε σύγκριση με τους προπονητές στην Ευρώπη»

«Κανείς Ευρωπαίος, μέχρι σήμερα, δεν έγινε πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ. Κανείς σε ολόκληρη την ιστορία του ΝΒΑ. Ο Κοκόσκοφ και ο Μπλατ ήταν διαφορετικές περιπτώσεις. Ο ένας έμεινε στις ΗΠΑ 20 χρόνια και ο άλλος ήταν προπονητής στις ΗΠΑ».

«Σαν προπονητής έχω μεγάλη επιτυχία στην Ευρωλίγκα και κερδίζω τίτλους τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δεν νομίζω πως έχω να αποδείξω κάτι στους ανθρώπους του ΝΒΑ. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να να συνεχίσω να είμαι επιτυχημένος και να δίνω χαρά στον τούρκικο λαό».

«Πάντα λέω πως αν έρθει μια πρόταση από το ΝΒΑ δεν θα διστάσω να την αποδεχτώ, αλλά βλέπω πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Το μόνο που μου λένε είναι να πάω και να είμαι βοηθός για μερικά χρόνια. Ο Μεσίνα το έκανε αυτό. Ήταν βοηθός του Πόποβιτς για 4 ή 5 χρόνια, αλλά ποτέ δεν του έγινε πρόταση να γίνει πρώτος. Ειλικρινά, το βλέπω δύσκολο, αλλά αν κάποιος με θέλει, μπορούμε να κάτσουμε και να συζητήσουμε».