Ο Άνταμ Χάνγκα σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν της Ρεάλ, αλλά και στο Final Four του Βελιγραδίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άσου των Μαδριλένων:

Για τις πιθανότητες των ομάδων στο Final Four: «Αν μιλάς για πιθανότητες να κερδίσεις το Final Four, να κερδίσεις τον τίτλο, πέρυσι ήμουν πολύ κοντά σε αυτό. Προφανώς, ήταν πραγματικά ατυχές που δεν μπορούσα να παίξω τόσα λεπτά. Αλλά ξέρετε, ήμουν πάντα ομαδικός και πάντα προσπαθώ να είμαι καλός συμπαίκτης. Και ο στόχος μου ήταν πάντα να κερδίζω ως ομάδα. Πέρυσι, ήμουν σε μια στιγμή της σεζόν που δεν ήμουν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στη Μπαρτσελόνα, οπότε το αποδέχτηκα. Ήταν προφανώς δύσκολο, όλοι έχουν χαρακτήρα και, προφανώς, ήθελα να παίξω. Αλλά το αποδέχτηκα και ήμουν αυτός που τρελαινόταν στον πάγκο για 40 λεπτά στον τελικό».

Για τη μετακίνηση από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ: «Η προσαρμογή ήταν εύκολη γιατί έπαιξα τόσες φορές εναντίον της Μαδρίτης τα τελευταία 10 χρόνια που ήξερα τους πάντες. Ήξερα κάπως το σύστημα. Ήξερα κάπως τι θέλουν να κάνουν”. Έτσι, για μένα, ήταν σαν η πιο εύκολη μετάβαση από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για το κακό διάστημα της Ρεάλ στη σεζόν: «Σε όλη εκείνη την κακή περίοδο, ήδη λέγαμε στον εαυτό μας ότι ξέραμε ότι θα το ξεπεράσουμε. Προφανώς, αυτό συμβαίνει μερικές φορές για ομάδες, το μόνο πράγμα ήταν ότι για εμάς, ήταν αρκετά μεγάλο. Είναι σαν να φαινόμασταν αρκετά απελπισμένοι να βγούμε από αυτή την… τρύπα. Αλλά την αυτοπεποίθηση, την είχαμε από την αρχή».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας: «Κανείς δεν βλέπει μέσα στα αποδυτήρια μας. Κανείς δεν βλέπει τι συμβαίνει. Οι άνθρωποι μπορεί να δουν τι συμβαίνει στο γήπεδο ή τι λέμε στον Τύπο. Αλλά κανείς δεν βλέπει τι συμβαίνει στα αποδυτήρια. Και στα αποδυτήρια, εγώ νομίζουμε ότι ήμασταν πάντα σίγουροι. Και νομίζω ότι επιστρέψαμε την καλύτερη στιγμή, για να είμαι ειλικρινής. Λίγο πριν τα πλέι οφ, μαζευτήκαμε για τελευταία φορά. Κάναμε μπάρμπεκιου στο σπίτι του Ρούντι Φερνάντεθ. Τα ξαναμιλήσαμε και… ήρθαμε. Έτσι, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία».

Για το φετινό Final Four: «Φέτος, για να είμαι ειλικρινής, δεν σκεφτόμουν την εκδίκηση ή κάτι παρόμοιο. Είχα επικεντρωθεί στο έργο που είχαμε μπροστά μας, το οποίο για εμάς στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν να φτάσουμε στο Final Four. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που είχα. μυαλό. Ακόμα και τώρα που ξέρω ότι θα παίξουμε κόντρα στην Μπαρτσελόνα και όλοι οι φίλοι μου και πολλοί άνθρωποι με ρωτούν: «Νιώθεις ότι θέλεις να εκδικηθείς;», λέω «Όχι, για να είμαι ειλικρινής, δεν το κάνω». Πραγματικά δεν νιώθω κάτι τέτοιο». Το μόνο που νιώθω είναι ότι θέλω να κερδίσω γιατί θέλω να σηκώσω τον τίτλο. Αλλά δεν έχει να κάνει με την Μπαρτσελόνα. Αν πρέπει να περάσουμε από την Μπαρτσελόνα, ας είναι».