Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα σχοινιά, καθώς έχασε το πλεονέκτημα έδρας και τώρα καλείται να φέρει ένα τουλάχιστον διπλό, ώστε να γυρίσει τη σειρά με τη Φενερμπαχτσέ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στα πρώτα δύο παιχνίδια, έβαλε πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό και κατάφερε τελικά να κάνει το break στην έδρα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο παιχνίδι, νικώντας με σκορ 82-78.

Πλέον, για τους Πειραιώτες ένα τουλάχιστον «διπλό» στην Πόλη είναι μονόδρομος, αλλιώς θα γνωρίσουν τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, παρά το γεγονός πως τερμάτισαν στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας. Θα χρειαστεί σίγουρα η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να ανεβάσει πολύ την απόδοσή της, αν θέλει να «βάλει πλάτη» την πολύ διαβασμένη Φενέρ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί σίγουρα να ελέγξουν πολύ καλύτερα τα αμυντικά ριμπάουντ, που αποτέλεσαν μεγάλη «πληγή» στο δεύτερο παιχνίδι και υπήρξαν καθοριστικός παράγοντας για την ήττα. Παράλληλα, θα χρειαστούν σίγουρα περισσότερες λύσεις από τη second unit τους, κάτι που σε μεγάλο βαθμό είχε η Φενέρ στα πρώτα δύο οματς.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Ολυμπιακός θα κατέβει με πλήρες ρόστερ, στοχεύοντας να πάρει όσο περισσότερα μπορεί από το ροτέισιον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από πλευράς Φενέρ, το απουσιολόγιο δεν είναι «λευκό», καθώς σίγουρα δεν θα αγωνιστεί, όπως και στα δύο πρώτα ματς, ο Ντέβιν Μπούκερ, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Σκότι Γουίλμπεκιν και Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό και αυτό θέλουμε να κάνουμε, να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και να παλέψουμε για κάθε κατοχή. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι φαβορί, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να τον ανταγωνιστούμε», δήλωσε ενόψει του ματς ο Δημήτρης Ιτούδης.

Κάναμε καλές προπονήσεις, αλλά καλές είχαμε κάνει και πριν τα δύο πρώτα ματς. Κάποιες φορές είναι θέμα μέρας, προσέγγισης, συγκυριών… Μικρά πράγματα γίνονται πάντα και από όλους τους προπονητές, αλλά με την ίδια τακτική μας είχε προσεγγίσει η Φενέρ και στα προηγούμενα παιχνίδια. Περιμένω δύσκολα παιχνίδια, αλλά το ίδιο δύσκολο θα είναι και για τη Φενέρ. Έχουμε σημαντικές δυνατότητες και καλούμαστε να τις αποδείξουμε», τόνισε από πλευράς του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.