Οι ομάδες- μέτοχοι της Ευρωλίγκας, θα συναντηθούν την Παρασκευή και θα συζητήσουν για την πρόσληψη του Ντέγιαν Μποντιρόγκα ως πρόεδρος στην διοργάνωση.

Η αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου από τη θέση του CEO της Euroleague ήρθε και επίσημα πριν από λίγες μέρες σε ένα… επεισοδιακό διοικητικό συμβούλιο, με τις ισπανικές και τις τουρκικές ομάδες να υψώνουν ασπίδα γύρω του, αλλά να μην καταφέρνουν να τον κρατήσουν «στην εξουσία».

Ο Καταλανός παράγοντας αποτελεί παρελθόν από τη θέση του «ισχυρού άνδρα» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πλέον οι ομάδες – μέτοχοι της Euroleague θα συναντηθούν εκ νέου για να συζητήσουν για τη διάδοχη κατάσταση. Αυτό το κρίσιμο meeting αναμένεται να γίνει την Παρασκευή (8/7).

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες εβδομάδες, ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα φιγουράρει ως το φαβορί για τη θέση του προέδρου της λίγκας. Το όνομά του θα προταθεί για τη σχετική θέση και οι ομάδες θα συζητήσουν κατά πόσο θέλουν να τον προσλάβουν για αυτή τη δουλειά.

Από εκεί και πέρα,ο άλλοτε σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, Μάρσαλ Γκλίκμαν, είναι υποψήφιος για να αναλάβει τη θέση του υπηρεσιακού CEO, αντικαθιστώντας τον Μπερτομέου.

Σε κάθε περίπτωση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά τα νέα πρόσωπα της Euroleague, που θα πάρουν σημαντικές θέσεις στην λίγκα και θα κληθούν να λύσουν τα προβλήματα «κακοδιαχείρισης», που κατηγορήθηκε πως δημιούργησε η διοίκηση Μπερτομέου.