Ο Τζόρντι Μπερτομέου έστειλε επιστολή στον αθλητικό δικαστή της Euroleague ώστε να μην βγάλει ακόμα αποφάσεις για τα ματς που αναβλήθηκαν.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν θορυβήσει έντονα την Euroleague. Στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν δεν πραγματοποιήθηκαν 4 αγώνες (Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός, Βιλερμπάν – Ερ.Αστέρας, Μπασκόνια – Ζενίτ, Βαλένθια – Ζενίτ), δημιουργώντας ισχυρό πλήγμα στην αξιοπιστία της διοργάνωσης, η οποία πιάστηκε… απροετοίμαστη ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό στην Euroleague πήραν μέτρα. Σε πρώτη φάση η διοργάνωση της Βαρκελώνης γνωστοποίησε αλλαγές στον κανονισμό όσον αφορά τα παιχνίδια που δεν διεξάγονται την προγραμματισμένη ημερομηνία. Κι αυτό γιατί προτάθηκε αλλαγή στον κανονισμό όσον αφορά το 0-20. Στην ανακοίνωση της Τετάρτης τονίστηκε πως θα καταργηθεί η ήττα άνευ αγώνα, για τις ομάδες που δεν είναι σε θέση να έχουν οκτώ ετοιμοπόλεμους παίκτες, με την αναμέτρηση να αναβάλλεται και να διεξάγεται σε νέα ημερομηνία.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική κίνηση των τελευταίων ωρών, ωστόσο, στα ενδότερα της Euroleague. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος και CEO, Τζόρντι Μπερτομέου, απέστειλε επιστολή στον αθλητικό δικαστή της διοργάνωσης, ζητώντας του να αναστείλει τις ανοιχτές υποθέσεις των αναμετρήσεων που δεν διεξήχθησαν στην «διαβολοβδομάδα», με την αναστολή να ισχύει μέχρι και την Δευτέρα (19/10) ημέρα κατά την οποία θα τεθούν προς ψήφιση οι αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μπερτομέου, «για το καλό του αθλήματος», όπως τόνισε στην επιστολή του, επεσήμανε στον αθλητικό δικαστή να αναστείλει τις ανοιχτές υποθέσεις, καθώς οι αποφάσεις είναι ορατό να αλλάξουν, βάσει των νέων κανονισμών που θα ψηφιστούν, φέρνοντας νέα δεδομένα στη διοργάνωση.