Ο Νίκος Ζήσης βρίσκεται στο Βελιγράδι για το Final 4 της Euroleague, απ’ όπου μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο τελευταίος καθοδηγεί ξανά την επίλεκτη ομάδα U18 Next Generation στην Euroleague και ο κουμπάρος του και πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική ανέφερε μέσω του σάιτ της διοργανώτριας αρχής: «Είναι περίεργο. Ειλικρινά, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος προπονητής. Ίσως πριν από πέντε χρόνια δεν θα έλεγα ότι έχει τη νοοτροπία προπονητή, αλλά τα τελευταία ένα-δύο χρόνια, στις πολλές συζητήσεις που έχω κάνει μαζί του, συνειδητοποίησα ότι μπορεί να το κάνει.

Λατρεύει το παιχνίδι. Το μπάσκετ είναι σαν ιός γι’ αυτόν. Έχει ανάγκη το να κάθεται να σκέφτεται και να μιλάει για το μπάσκετ όλη μέρα. Πιστεύω ότι θα είναι υπέροχο για το μπάσκετ αν το αποφασίσει».

Και συνεχίζοντας για τις εμπειρίες που μαζεύουν οι νέοι παίκτες από αυτόν, είπε: «Πιστεύω ότι είναι υπέροχο για αυτά τα παιδιά να έχουν προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη. Δεν έχουν πολλές μέρες να περάσουν μαζί του, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να τους πει. Ξέρω ότι μιλάει για όλες τις μεγάλες του εμπειρίες από το παρελθόν και όλα τα σπουδαία πράγματα που έχει καταφέρει».