Ερωτηματικό αποτελεί το αν ο Νίκολα Μίροτιτς θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα και τη νέα σεζόν, παρά το γεγονός πως έχει συμβόλαιο με την ομάδα.

Ο σταρ της Μπαρτσελόνα δέχθηκε πολλά «πυρά» μετά την κάκιστη εμφάνισή του και τον αποκλεισμό της ομάδας στα ημιτελικά της Ευρωλίγκα από τη Ρεάλ. Ο ίδιος με δηλώσεις του σημειώνει πως αν και έχει συμβόλαιο με την ομάδα, η παραμονή του σε αυτή και τη νέα σεζόν δεν είναι βέβαιη…

Δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την προπόνηση για τον μικρό τελικό κόντρα στη Μονακό:

«Είμαστε εκεί που είμαστε, σε μια κατάσταση που δεν θέλαμε και πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι.. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά η ζωή σε βάζει σε δύσκολες καταστάσεις και πρέπει να είσαι δυνατός. Έχει απομείνει ένας μήνας και προφανώς πρέπει να επικεντρωθώ σε ό,τι έχει απομείνει και να το κάνω καλά. Πρέπει να σηκωθώ γρήγορα ως παίκτης και ως άνθρωπος, ξέρω τι περιμένει από εμένα η ομάδα, δεν το έκανα εναντίον της Ρεάλ, αλλά πρέπει να προσπαθήσω να τα πάω καλύτερα.

Υπάρχει άλλος ένας τίτλος για τον οποίο πρέπει να παλέψουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Χάσαμε άλλη μια ευκαιρία. Ήμουν ειλικρινής με όλους, αλλά ο στόχος ενός τίτλου παραμένει. Δεν πρόκειται να διορθωθούν όλα μαζί του, αλλά δεν θέλουμε να τον αφήσουμε να χαθεί. Και δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό που συνέβη πέρυσι. Εμπιστεύομαι την ομάδα και εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Πρέπει να καταλήξουμε να κερδίζουμε γιατί ο σύλλογος το αξίζει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε παρά την απογοήτευση».

Για το μέλλον του: «Δεν με ανησυχεί. Προφανώς όταν τελειώσει η σεζόν, ο σύλλογος ξέρει ότι είμαι εκεί και θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Έχω συμβόλαιο και θα ήθελα να τελειώσω στην Μπαρτσελόνα, αλλά έχουμε δει πολλούς ανθρώπους, και όχι μόνο στο μπάσκετ, που δεν έχουν καταφέρει να τελειώσουν με το συμβόλαιό τους. Δεν ξέρω, ανυπομονώ να τηρήσω την υπόσχεσή μου να κάνω τον κόσμο χαρούμενο εδώ, αλλά είναι δύσκολο να μιλήσω. Έχω συμβόλαιο δύο ετών, αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή. Θα δούμε τι θα γίνει με το μέλλον μου, έχω συμβόλαιο και θα ήθελα να συνεχίσω, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο».