Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό αποθέωσε τον Κώστα Σλούκα, τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη NOVA:

«Τα πρώτα μηνύματα ήταν από την οικογένειά μου. Η δουλειά μου είναι εύκολη, σε σχέση με τον Κώστα, τον Ματίας, τον Τζέι, που έχουν όλη την άμυνα πάνω τους και είναι τα πρώτα βιολιά. Εγώ έρχομαι από τον πάγκο, αγωνίζομαι λίγο, ξέρω τι πρέπει να κάνω, τα δίνω όλα. Το αξίζαμε, νικήσαμε τη Φενέρμπαχτσε και τη Ρεάλ με διψήφιες διαφορές, δεν έχω λόγια, ζούμε απίστευτες στιγμές».

Σε αυτό το σημείο, παρενέβη ο Σλούκας και είπε για τον Καλαϊτζάκη: «Το αξίζει, δούλεψε πάρα πολύ, του το είχα πει, μείνε ήρεμος και δούλεψε».

Για τον Σλούκα: «Ήταν ο πρώτος που με πίστεψε, μίλησε για μένα και με τον κόουτς, για να μου δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τον ευχαριστώ. Θεωρώ ότι μετά το σημερινό, έγραψε ιστορία και είναι ο καλύτερος Έλληνας όλων των εποχών. Ήταν ο ηγέτης».

Για το αν θα είναι το πρώτο από πολλά τρόπαια: «Δεν παίρνουμε τίποτα δεδομένο, θα το ζήσουμε σαν να είναι το τελευταίο, δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται. Είμαστε χαρούμενοι, απίστευτα συναισθήματα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ελπίζω να είναι το πρώτο από πολλά, να έχουμε υγεία και να μείνουμε μαζί για αρκετά χρόνια».