Ο Τσους Ματέο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και έβγαλε το καπέλο στον Κώστα Σλούκα στις δηλώσεις του.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό. Άξιζε τον τίτλο σήμερα. Έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο. Ήταν το τέλος μιας πολύ σκληρής κανονικής περιόδου. Κάναμε πολύ καλή δουλειά όλη τη σεζόν αλλά μιλάμε για ένα παιχνίδι. Είναι ένα ματς που δεν μπορεί να κρίνει αν κάναμε καλή δουλειά ή όχι όλη τη σεζόν. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, γιατί πάλεψαν για αυτό το back to back. Παλέψαμε ως το τέλος, παρότι ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο καταλάβαμε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνουμε, κάναμε εξαιρετική δουλειά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλό υλικό. Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν πιο δυναμικά κι εμείς χάσαμε κάπως την ενέργειά μας. Κάναμε υπερβολικά σουτ από μακριά, αντί να πάμε κοντά στο καλάθι. Ο Σλούκας ήταν ο πιο πολύτιμος παίκτης και το άξιζε, έβαλε 2-3 σουτ σε κρίσιμες στιγμές κάνοντας τη διαφορά. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε δύο σερί τελικούς. Τώρα έχουμε δύο επιλογές, να κλάψουμε, που θα το κάνουμε απόψε, ή να σηκωθούμε, που θα το κάνουμε από αύριο. Είναι ώρα να δείξουμε τον χαρακτήρα της Ρεάλ, που είναι να συγχαίρει τον αντίπαλο όταν χάνει και να προχωρά μπροστά.

Όταν ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεσή του, εμείς δεν περάσαμε την μπάλα για να επιτεθούμε από μέσα, αλλά είχαμε νευρικότητα και βγάζαμε συνέχεια την μπάλα έξω για σουτ. Δεν είχαμε πειθαρχία στην επίθεση».

Για τη διαιτησία: «Είμαι μπερδεμένος με τη διαιτησία. Οι ψηλοί μας φορτώθηκαν εύκολα με φάουλ, κάτι που δεν γίνεται συνήθως με μας. Νομίζω πως έπαιξε ρόλο και ο εκνευρισμός μας. Ο Πουαριέ πήρε και μια τεχνική, αλλά αυτές είναι αναποδιές που μπορούν να συμβούν και πρέπει να τις αντιπαρέλθεις. Δεν θέλω να πω ότι παραπονιέμαι, αλλά η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε τα κριτήρια να είναι ίδια όταν οι παίκτες χρησιμοποποιούν τα χέρια τους στην άμυνα».

Για το αν η ομάδα του είναι καταπονημένη: «Αυτό είναι το πρόγραμμα. Την Τετάρτη θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα. Το καλεντάρι είναι πολύ βαρύ, αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε. Οφείλω να έχω φρέσκους τους παίκτες μου. Δεν θέλουμε να γκρινιάζουμε γι’ αυτό».