Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο SportsRoomGr για τα συναισθήματα που νιώθει λίγο πριν ξεκινήσουν οι ημιτελικοί του Final-4 αλλά και για την μέχρι τώρα φετινή πορεία της ομάδας.

Καλησπέρα! Καταρχάς συγχαρητήρια για την 3η συνεχόμενη συμμετοχή. Αυτή η συμμετοχή φέρνει άγχος η ανυπομονησία για τα παιχνίδια;

“Νομίζω αυτά τα δύο συμβαδίζουν πάντα πριν την έναρξη ενός Final-4.Η Ανυπομονησία φέρνει δημιουργικό άγχος, θες να έρθει η ώρα και να μπεις να παίξεις το παιχνίδι, όλα αυτά όμως εξαφανίζονται σιγά σιγά με το που γίνει το τζάμπολ. Εκεί συγκεντρώνεσαι στο πλάνο και σε αυτά που πρέπει να κάνεις στο παιχνίδι.

Είναι ωραίο να υπάρχει αυτό το άγχος, αυτό που λένε οι πεταλούδες στο στομάχι μέχρι να έρθει η στιγμή να παίξεις. Νιώθω το ίδιο συναίσθημα σε κάθε Final-4, δεν αλλάζει όσες φορές και να παίξω σε τόσο σημαντικά παιχνίδια και είναι πάντα όμορφο”.

Πριν από 15 χρόνια, ήρθες με περίσσιο ταλέντο στον Ολυμπιακό, έβαζες πολύ προσπάθεια, πολλή δουλεία και ενέργεια και 15 χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο και συμπαρέσυρες την ομάδα σε ακόμη ένα Final-4. Πως νιώθεις οτι θα πάει η διοργάνωση;

“Κοίταξε να δεις, ήταν μια ιδιαίτερη χρονια για εμάς. Πάρα πολλοί τραυματισμοί, πολλά πάνω κάτω και δύσκολες συνθήκες κατα καιρούς. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα ίσως να είχε λυγίσει στην πίεση και στο “πρέπει” των πολλών αγώνων που παίξαμε, αλλά αυτή η ομάδα πάντα έβρισκε και βρίσκει τον τρόπο να μείνει μαζί και να έχει μια καλή συνοχή.

Αυτό βασίζεται στους χαρακτήρες των παιδιών στην ομάδα. Ο ένας στήριξε και πίστεψε τον άλλον και το πιο σημαντικό, ο ένας κάλυψε το κενό του άλλου. Αυτό κατάφερε να μας φέρει εδώ σήμερα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και πραγματικά ας το απολαύσουμε και ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Αποστολή στο Βερολίνο: Λεωνίδας Χρυσίνας