Ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι, general manager της Φενέρμπαχτσε, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της τουρκικής ομάδας να προσλάβει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η ειλικρίνεια του Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι ήταν αφοπλιστική. Όπως όταν δήλωνε για τις περικοπές στο μπάτζετ και τον στόχο της Φενέρ, έτσι έγινε και στην περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο general manager της τουρκικής ομάδας, μιλώντας στην ιστοσελίδα 15min.lt αναφέρθηκε στην καλοκαιρινή προσέγγιση στον Λιθουανό προπονητή.

«Είχαμε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με τον Σάρας. Ξέρω πώς σκέφτεται και πώς παίρνει αποφάσεις. Πιστεύω ότι με ξέρει καλά και ξέρει πώς δουλεύω και πώς θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του και να είναι ο προπονητής της ομάδας μου. Πάντα πίστευα ότι κάποια μέρα θα υπήρχε η ευκαιρία να συνεργαστούμε. Του παρουσίασα μια ευκαιρία στη Φενέρμπαχτσε, η οποία έχει μια απίστευτη κοινότητα μπάσκετ, μια υπέροχη αρένα, μια αφοσιωμένη διοίκηση – τον πρόεδρο, τα στελέχη, εκατομμύρια οπαδούς που μας κάνουν την ομάδα που παρακολουθεί περισσότερο ο κόσμος διεθνώς, κάτι απίστευτο. Και πώς αυτοί οι άνθρωποι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ομάδας.

Του είπα ότι τώρα μπορεί η θέση να γίνει δική του και ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε. Η συνομιλία μας ήταν πολύ απλή. Ανεξάρτητα από το πόσο είδε αυτή τη δυνατότητα, ήταν επίσης πολύ ανοιχτός λέγοντας ότι έχει μια προτεραιότητα σε αυτήν την απόφαση και θέλει να περιμένει εκείνη τη στιγμή. Από την ειλικρίνειά του, συνειδητοποίησα ότι θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να τον φέρω στην Κωνσταντινούπολη, αλλά όχι λόγω αυτού που του προσέφερα», ήταν τα λόγια του Γκεραρντίνι.