Ο Φακούντο Καμπάτσο είναι από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα της Euroleague, εδώ και λίγο καιρό. Ο Αργεντινός έχει αποκτηθεί από τον Ερυθρό Αστέρα, όμως η σέρβικη ομάδα τιμωρήθηκε με ban για καθυστερημένες πληρωμές, κάτι που σημαίνει πως ο Καμπάτσο θα μπορέσει να αγωνιστεί μετά το τέλος του Φεβρουαρίου.

Πολλές αντιδράσεις, είτε υπέρ είτε κατά της συγκεκριμένης απόφασης έχουν υπάρξει από τότε, χωρίς όμως να έχει αλλάξει κάτι. Ο Μάρσαλ Γκλίκμαν, CEO της Ευρωλίγκας, μίλησε στο BasketNews και έδωσε τη δική του εξήγηση για το θέμα Καμπάτσο, τονίζοντας πως δεν αφορά προσωπικό θέμα με τον παίκτη αλλά τη γενικότερη ακεραιότητα του συστήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκλίκμαν:
«Όπως ξέρετε, ο Ερυθρός Αστέρας δεν πλήρωνε τους παίκτες στην ώρα του. Έχουμε μια ανεξάρτητη επιτροπή που έκανε έρευνες και κατέληξε ότι είχαν πάρει πολλούς παίκτες που δεν θα μπορούσαν αλλιώς να αποκτήσουν, κάτι που προκάλεσε στην ουσία άνισο ανταγωνισμό. Έγω είχα τη δυνατότητα να κάνω το θέμα να εξαφανιστεί για να παίξει ο Καμπάτσο, όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το βασικό είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του συστήματος, θα ήταν ανήθικο εκ μέρους μου να παρέμβω».
«Νιώθω πολύ άσχημα για τον Καμπάτσο, πραγματικά. Όλοι θα θέλαμε να τον δούμε να παίζει, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Έχω μιλήσει απευθείας μαζί του, όμως δεν μπορώ να παρέμβω σε κάτι απλώς επειδή θέλω ένας συγκεκριμένος παίκτης να παίξει. Δουλειά μας είναι να φροντίζουμε τα συμφέροντα όλων των παικτών συλλογικά. Αν ο Καμπάτσο έχει κάποιο παράπονο, θα πρέπει να το απευθύνει στους ατζέντηδές του, που ήξεραν τι γινόταν»