Δηλώσεις στο περιθώριο του Final 4 της Βιτόρια έκαναν Μπόστιαν Νάχπαρ και Λουίτζι Ντατόμε σχολιάζοντας τη δράση της Ένωσης Παικτών Euroleague (ELPA).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPA, Μπόστιαν Νάχμπαρ, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στο Final 4. Ξέρω πως για κάποιους από αυτούς το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελαν. Χωρίς καμιά αμφιβολία, πολλοί εξ’ αυτών θα επιστρέψουν πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά. Όσο για την Ένωση Παικτών, κάναμε κάποια μεγάλα βήματα από την ίδρυσή της τον προηγούμενο Ιούνιο, αλλά δεν σταματάμε. Το να βλέπουμε παίκτες να ανθίζουν στο παρκέ μας κάνει να δουλεύουμε σκληρότερα. Η Ένωση έτυχε θερμής στήριξης και αναγνώρισης στη Βιτόρια, κάτι το οποίο δίνει μεγαλύτερο κίνητρο στη διοίκηση και τα μέλη μας, για να συνεχίσουμε τη δουλειά».

Ο πρόεδρος των Παικτών, Λουίτζι Ντατόμε, πρόσθεσε: «Δυστυχώς για τη Φενέρ, το Final 4 ήταν απογοητευτικό. Αλλά την ίδια στιγμή δεν ξεχνάμε την μεγάλη εικόνα, που είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει, για την προστασία των παικτών. Είμαστε στη σωστή κατέυθυνση και μας αρέσει αυτό. Πρέπει να χτίσουμε σε ό,τι έχουμε πετύχει τον πρώτο χρόνο».