Πληροφορίες από το Ισραήλ αναφέρουν πως η Euroleague κι Ένωση Παικτών εξετάζουν το ενδεχόμενο του “κουρέματος” των συμβολαίων, με την χρυσή τομή ωστόσο, να μην έχει βρεθεί ακόμα.

Η συζήτηση πλέον επικεντρώνεται κατά βάση στο «ψαλίδι» στα συμβόλαια των παικτών και όχι στο αν θα συνεχιστεί η Euroleague. Μάλιστα, στη στήλη είχε αναφερθεί χαρακτηριστικά: «Η εκτίμηση είναι ότι η μείωση θα ξεκινά από το 30% του συνολικού συμβολαίου και μπορεί στην καλύτερη για τους παίκτες να φτάσει στο 20%».

Δημοσίευμα του «Sport5» από το Ισραήλ αποκαλύπτει πως ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επαφή ανθρώπων της Euroleague με εκπροσώπους της Ενωσης Παικτών της διοργάνωσης. Σ’ αυτήν έγινε αναφορά στα συμβόλαια των αθλητών και στη χασούρα των ομάδων. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στους παίκτες προτάθηκε… ψαλίδι 33% σε περίπτωση που η διοργάνωση δεν εκκινήσει ξανά, αλλά η Ένωση Παικτών εξέφρασε την αντίθεσή της και δεν δέχθηκε να συζητήσει για οποιοδήποτε ποσοστό άνω του 20%.

Προφανώς, αναμένεται να υπάρξουν και νέες επαφές των εμπλεκομένων πλευρών, αλλά για την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει σημείο τομής. Οι άνθρωποι της Euroleague, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσπάθησαν επίσης να εξηγήσουν στους παίκτες με αριθμούς ότι θα υπάρχει μεγάλη ζημιά στα μπάτζετ των συλλόγων εξαιτίας της διακοπής.