Ο Ηλίας Κορομηλάς ήταν από τους κορυφαίους Έλληνες διαιτητές ο οποίος είχε και μόνιμη σχεδόν παρουσία κάθε εβδομάδα στα παιχνίδια της Euroleague, αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο ίδιος και παρά το γεγονός πως είχε τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη μπροστά του αποφάσισε με επιστολή προς την ΣΕΔΚΑ να ανακοινώσει πως σταματά να σφυρίζει!

Ο συγκεκριμένος διαιτητής ήταν από τους ρέφερι που σφύριζαν τελικούς Basket League και γενικά ήταν μακράν αυτός με τη μεγαλύτερη εμπειρία. Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε λίγες μέρες μετά από αυτή που αύξανε το όριο ηλικίας και τον.. έπιανε. Όπως αναφέρει όμως ο έμπειρος διαιτητής, ο λόγος της απόφασής του είναι ένας τραυματισμός που δεν τον αφήνει να βρεθεί στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που επιθυμεί για να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Η επιστολή του Ηλία Κορομηλά αναλυτικά:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συγχαρητήρια για την απόφαση της Ομοσπονδίας να εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σχετικά με τα όρια ηλικίας της διαιτησίας. Είναι γενικά παραδεκτό, πως έχουν ωριμάσει πλέον και στην Ελλάδα οι συνθήκες για να γίνει αυτό που συμβαίνει ήδη, σε προηγμένες μπασκετικά χώρες. Παρότι προσωπικά με εξυπηρετεί, αφού μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσω την διαιτητική μου καριέρα, κρίνω ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για εμένα.

Γι’ αυτό και μετά από πολλή σκέψη, πήρα την δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω από την ελληνική και ευρωπαϊκή ενεργό διαιτησία. Ένας τραυματισμός που με ταλαιπωρεί, δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι στο επίπεδο σωματικής ετοιμότητας και αθλητικότητας, που επιθυμώ, και κυρίως προϋποθέτει η διαιτησία μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα στερηθώ αυτό που αγαπώ και από το οποίο βιοπορίζομαι, γιατί θέλω να κοιτάω όλη τη μπασκετική κοινωνία στα μάτια.

Αποχωρώ γεμάτος σε εμπειρίες και ευγνώμων για όσα έζησα και όσους γνώρισα στην πολυετή αυτή πορεία στον κόσμο του μπάσκετ.
Είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια, η διαιτησία στην Ελλάδα, μέσα από σκληρή δουλειά και σωστή οργάνωση, θα οδηγηθεί ξανά σε υψηλά επίπεδα και ο Έλληνας διαιτητής θα ηγηθεί ξανά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΟΚ να αναδείξει νέους Έλληνες διαιτητές που θα υπηρετήσουν το άθλημα που τόσο αγαπάμε.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση.

Κορομηλάς Ηλίας»