Το αίτημά του έκανε γνωστό ο Φακούντο Καμπάτσο μέσα από τα social media εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συναισθήματα που του έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση της συμμετοχής του στα παιχνίδια.

Ο Φακούντο Καμπάτσο εξακολουθεί να βλέπει τις αναμετρήσεις του Ερυθρού Αστέρα από την άκρη του πάγκου και προπονείται καθημερινά περιμένοντας την στιγμή που θα του δοθεί το “ΟΚ” από την EuroLeague. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Καμπάτσο θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί από την 1η Μαρτίου στα ματς της διοργάνωσης λόγω του ban που έχει επιβληθεί στην ομάδα.

Βαλένθια-Ερυθρός Αστέρας: Με μπλουζάκια «Ελευθερώστε τον Καμπάτσο» οι Σέρβοι
Αυτή η κατάσταση έχει φέρει αντιδράσεις σε ολόκληρη τη λίγκα κάνοντας τον πρόεδρο των Σέρβων να δηλώνει πως κάποιοι δημιουργούν εμπόδια στην παρουσία τους στα playoffs την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Αστέρα «διαμαρτύρονται» κάνοντας προθέρμανση στους αγώνες με μπλουζάκια «ελευθερώστε τον Καμπάτσο», όπως απέναντι στη Βαλένθια.

Ο «Φάκου» πήρε επίσης θέση μέσω των social media. Τόνισε πως η τόση καθυστέρηση τον έχει κουράσει και του προκαλεί στεναχώρια, ενώ «Το μόνο που ζητάω είναι να με αφήσετε να παίξω παρακαλώ».