Ο Οντέντ Κάτας μίλησε για τον αποκλεισμό της Μακάμπι από τη Μονακό, σχολιάζοντας πως σέβεται τη γαλλική ομάδα όμως δεν πιστεύει ότι ήταν καλύτερη.

Για ακόμη μία σεζόν έμεινε μακριά από το Final Four η Μακάμπι, που αποκλείστηκε με 3-2 από τη Μονακό και αποχαιρέτησε την Ευρωλίγκα.

Ο Οντέντ Κάτας, τεχνικός των Ισραηλινών, μίλησε μετά τον αποκλεισμό τους για τα όσα έφεραν αυτή την εξέλιξη, το συνολικό απολογισμό της σεζόν, ενώ έδωσε και τη δική του άποψη όσον αφορά το αν προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έφερε τον αποκλεισμό: «Προηγηθήκαμε με 4 και κάναμε αρκετά λάθη στη σειρά. Κάναμε προσαρμογές και κρατηθήκαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, από εκεί ξεκίνησε η απογοήτευση. Η Μονακό μπήκε με πίεση, επιθετικότητα, πολλές ικανότητες. Αισθάνομαι ότι το θέλαμε λίγο υπερβολικά. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τους παίκτες για υπερβολικό κίνητρο. Μείωσα λίγο το rotation αυτή τη φορά. Μπορεί να ήταν λίγο στα χέρια μας, αλλά αυτά είναι πράγματα που μπορούν να αναλυθούν εκ των υστέρων.Απλώς έπρεπε να είμαστε πιο συμπαγείς και επιθετικοί. Σκοράραμε με κακό ποσοστό, αλλά αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά στο 4ο παιχνίδι».

Για το τι κρατάει από τη σεζόν: «Ότι οι παίκτες μου έδειξαν καρδιά και θέληση. Παίρνω μαζί μου πολλή εμπειρία και πολλή περηφάνια. Θα χτίσουμε κάτι καλό εδώ, με χαρακτήρα και σύνδεση με τους fans, Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο από αυτό».

Για το αν η καλύτερη ομάδα ήταν αυτή που προκρίθηκε στο Final Four: «Δεν είμαι σίγουρος ότι κέρδισε η καλύτερη ομάδα, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τη Μονακό. Άξιζε να πάει στο Final Four. Πρέπει να μάθουμε από αυτή την εμπειρία και να επιστρέψουμε. Είδα τη μαχητικότητα και την επιθυμία των παικτών μου. Το θέλαμε πολύ για εμάς και για τους οπαδούς. Πιστεύω επίσης ότι το αξίζαμε. Χτίζουμε καλά πράγματα για το μέλλον».