Ο Λουίτζι Λαμόνικα μίλησε σε συνέντευξή του για την επίθεση που δέχθηκε το 2020, στο ταξί στο οποίο επέβαινε μετά από έναν αγώνα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα, αναφέροντας ότι δεν συνδέει την επίθεση με το αποτέλεσμα του αγώνα, για να προσθέσει ότι δεν θα μάθει ποτέ ποιο ήταν το κίνητρο.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού διαιτητή στη «Marca»:

«Δεν συνδέω το επεισόδιο με το παιχνίδι, αλλά με κάτι άλλο, το οποίο πιθανότατα δεν θα μάθω ποτέ” ανέφερε αρχικά ο Λαμόνικα, για να προσθέσει: “Ήμασταν ήδη εκτός γηπέδου και οι οπαδοί αποχωρούσαν. Είναι αλήθεια ότι έγινε αμέσως μετά τον αγώνα, αλλά εκείνη την περίοδο η κατάσταση ήταν ιδιαίτερη ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας και του Παναθηναϊκού. Δεν νομίζω ότι είχε σχέση με το αποτέλεσμα του αγώνα».

Κλείνοντας το θέμα, ο Ιταλός τόνισε: «Αν και ο Παναθηναϊκός έχασε, κανείς δεν είπε τίποτα σε εμάς, κανένας οπαδός δεν μας επέπληξε, δεν συναντήσαμε κάποια περίεργη κατάσταση όταν αποχωρούσαμε. Θυμάμαι ότι ήταν εκεί οπαδοί που ζητούσαν φωτογραφίες από τους παίκτες και από εμάς, οπότε δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε».