Ο Σακίλ ΜακΚίσικ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη θητεία του στον Ολυμπιακό και στο περιστατικό με τα φιλιά που έστειλε στον πάγκο της Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στο «Basketnews»:

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω καλά. Δεν έχει να κάνει με το πόσο σκοράρεις, αλλά με τις νίκες. Όμως δεν έχω στο μυαλό μου το συμβόλαιο, παρά μόνο τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Λατρεύουμε την Αθήνα. Δεν μου περνά καν από το μυαλό το θέμα του συμβολαίου, απλώς βγαίνω έξω και σκέφτομαι πώς θα παίξω καλό μπάσκετ».

Για τα φιλιά που έστειλε στον πάγκο της Ζαλγκίρις, όταν τον άφησε προκλητικά να εκτελέσει ελεύθερο τρίποντο στο ματς της Πέμπτης: «Πρέπει να σταματήσω, γιατί μου αρέσει να μου δίνουν ελεύθερα σουτ. Σας παρακαλώ, συνεχίστε να το κάνετε, μου δίνετε χαρά, μπορώ να εκτελέσω ανενόχλητος και είναι φανταστικό. Κάνω πολλά σουτ καθημερινά με τον Αϊζάια (Κάνααν). Οι προπονητές μας πιστεύουν στο σουτ μου και στο πρωτάθλημα έχω πολύ υψηλά ποσοστά (53,5%). Δεν φοβάμαι να πάρω το σουτ. Αν είμαι στο ένας εναντίον ενός, δεν σκέφτομαι κανέναν. Ξέρω πως κανένας στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να με μαρκάρει στο ένας με έναν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό».