Ηχηρή επίθεση στην Ευρωλίγκα εξαπέλυσε ο μάνατζερ του Φακούντο Καμπάτσο, Κλαούντιο Βιγιανουέβα, για την τιμωρία που έχει επιβληθεί ο Ερυθρός Αστέρας.

Η δήλωση του Κλαούντιο Βιγιανουέβα:

«Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες μάνατζερ ερωτηθήκαμε το καλοκαίρι μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας να εργαστούμε μαζί με την Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας για το νέο καταστατικό, προκειμένου να παρέχουμε προστασία στους παίκτες και να οριοθετήσουμε τις υποχρεώσεις όλων των πλευρών. Οι παίκτες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του παιχνιδιού και το μπάσκετ υπάρχει εξαιτίας τους.

Η απόφαση της οικονομικής Επιτροπής της Ευρωλίγκας τιμωρεί στην ουσία τον Φακούντο Καμπάτσο περισσότερο, καθώς δεν θα έχει το δικαίωμα να δώσει τους φιλάθλους της Ευρωλίγκας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ακόμη ένα τοπ όνομα που θα αναβαθμίσει τη διοργάνωση. Κατά την ταπεινή μας άποψη, η ποινή θα πρέπει να είναι πιο αυστηρή σε εκείνον που έκανε το λάθος και όχι να δημιουργεί παράπλευρες απώλειες στο σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού: Τον παίκτη.

Στην περίπτωση της οικονομικής Επιτροπής της Ευρωλίγκας στο συγκεκριμένο θέμα χάνεται η ουσία. Οι παίκτες και το ίδιο το άθλημα. Μπορούν να βάζουν πρόστιμα και ποινές σε οποιοδήποτε κλαμπ. Το να στερείς από έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου την ευκαιρία να παίξει είναι μία απόφαση που δεν βοηθάει την Ευρωλίγκα και είναι ένα σημάδι λανθασμένης κατεύθυνσης».