Το ζήτημα που υπήρχε στο κλειστό της Καλλιθέας διευθετήθηκε και το Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε θα γίνει κανονικά με κόσμο (16/9, 17:00). Παρών και ο Νίκος Γκάλης.

Στην πρεμιέρα του “Nick Galis International Tournament” δημιουργήθηκε ένα… αλαλούμ στη Ρόδο. Το τουρνουά, που συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια λίγο έλειψε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, όταν κλιμάκιο της πυροσβεστικής έκανε λόγο για έλλειψη άδειας πυροπροστασίας στο κλειστό της Καλλιθέας.

Ο κόσμος που είχε προμηθευτεί τα εισιτήριά του, τόσο συνολικά για το τριήμερο, όσο και μεμονωμένα για την πρώτη αναμέτρηση του τουρνουά (Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε), έμεινε αρχικά εκτός του γηπέδου. Το… φιάσκο της Παρασκευής (15/9), βέβαια, φάνταζε ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως ανήμερα του πρώτου αγώνα η πυροσβεστική θυμήθηκε να κάνει λόγο για έλλειψη πυροπροστασίας, σε ένα γήπεδο που δεν είχε καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι. Κι ενώ η Ρόδος κάηκε ολόκληρη το καλοκαίρι…

Τελικά, με την παρέμβαση του ίδιου του Νίκου Γκάλη, αλλά και της ΕΟΚ, οι θύρες άνοιξαν κανονικά και ο κόσμος πήγε στις θέσεις του λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο του πρώτου ματς. Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν ένα… άνευ προηγούμενου αλαλούμ, στο οποίο δόθηκαν οριστικές λύσεις.

Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Σάββατο (16/9) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με ανθρώπους της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, αλλά και της περιφέρειας. Το βασικό πρόβλημα που έθεσε σε κίνδυνο την παρουσία κόσμου στο “Nick Galis International Tournament” αφορούσε την έλλειψη panic button στο γήπεδο. Όμως, το θέμα αυτό διευθετήθηκε και έτσι δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στον ορίζοντα.

Ως εκ τούτου, τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Φενέρμπαχτσε (16/9, 17:00) και την Μακάμπι Τελ Αβίβ (17/9, 17:00) θα γίνουν κανονικά με το κοινό στις εξέδρες. Μάλιστα, στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο αναμένεται να βρεθεί αρκετός κόσμος, καθώς πολλοί έχουν ήδη αγοράσει τα εισιτήριά τους για τις φιλικές αναμετρήσεις της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Από εκεί και πέρα, στα δύο αυτά ματς θα βρίσκεται στις εξέδρες και το τιμώμενο πρόσωπο του τουρνουά, ο σπουδαίος Νίκος Γκάλης.