Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της Μακάμπι Τελ Αβίβ να προχωρήσει στον καταρτισμό δύο διαφορετικών ρόστερ την νέα περίοδο, ώστε να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στην Euroleague, όπως ανέφερε. 

Παραχωρώντας συνέντευξη σε μεγάλο μέσο του Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι δήλωσε χαρακτηριστικά επί του θέματος: “Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις άλλες ομάδες της EuroLeague πρέπει να αλλάξουμε στυλ. Κανείς δεν υπόσχεται ότι θα πετύχουμε. Δεν γινόταν να αποσυρθούμε από την λίγκα του Ισραήλ ούτε να παραταχθούμε με την ομάδα Νέων, οπότε αυτή ήταν η μόνη λύση που βρήκαμε”.

Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας της “ομάδας του λαού” ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Μακάμπι υποτιμά το πρωτάθλημα του Ισραήλ: “Δεν θα παρατήσουμε το πρωτάθλημα. Και η Μπαρτσελόνα έχει δεύτερη ομάδα. Δεν τιμωρούμε κανέναν, αλλά θα δώσουμε χρόνο στους Ισραηλινούς παίκτες να αποδείξουν την αξία τους”.

Τέλος, ο Μιζράχι ξεκαθάρισε ότι δεν θα φτιάξει μία ομάδα… ξένων για την EuroLeague και μία ομάδα γηγενών παικτών για την Ισραηλινή Λίγκα: “Οι Ισραηλινοί παίκτες που έχουμε τώρα στο ρόστερ θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στον 3ο γύρο του πρωταθλήματος. Ελπίζω να πάρουν ευκαιρίες και ειδικά ο Ζούσμαν να συνεχίσει να βελτιώνεται. Δεν πρόκειται η Μακάμπι να παίξει με 11 ξένους στην Ευρώπη, δεν θα χτίσουμε ομάδα χωρίς Ισραηλινούς παίκτες. Δεν γίνεται αυτό, απλώς θα εστιάσουμε στο να έχουμε Ισραηλινούς παίκτες στην ομάδα που θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα”.