Ρίκι Ρούμπιο και Μπαρτσελόνα θα προχωρήσουν μαζί, με τους Καταλανούς να δίνουν επίσημη μορφή στο deal και να κάνουν μία μεγάλη κίνηση λίγο πριν το φινάλε των μεταγραφών της EuroLeague.

Ρίκι Ρούμπιο η επιστροφή. Μετά από μία καριέρα σπουδαία στο NBA, ο Ισπανός γκαρντ επιστρέφει στην Ευρώπη και τη EuroLeague για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί υπέγραψαν τον Ρούμπιο ως το φινάλε της σεζόν, με εκείνον ωστόσο να μη βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο να αγωνιστεί.

Ο Ρούμπιο μετά τη δική του προσωπική «μάχη» και το στοπ που έβαλε στο μπάσκετ, για λόγους ψυχικής υγείας τον Αύγουστο του 2023, παλεύει για τη μεγάλη επιστροφή στα παρκέ. Το τελευταίο διάστημα και αφού είχε λυθεί η συνεργασία του με τους Καβαλίερς, έκανε προπονήσεις με την Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίστηκε από το 2009 έως το 2011.

Ο MVP του MundoBasket 2019 θα επιστρέψει στα χρώματα των μπλαουγκράνα, που τον δήλωσε στην EuroLeague λίγο πριν εκπνεύσει το διάστημα των μεταγραφών. Πλέον μένει να φανεί πότε ο σπουδαίος Ισπανός θα είναι απολύτως έτοιμος για να μπει στα παρκέ και να αγωνιστεί με την Μπαρτσελόνα.

Ο Ρούμπιο στο NBA έπαιξε 712 αγώνες στα 12 χρόνια που βρέθηκε εκεί, φορώντας τη φανέλα των Τίμπεργουλβς, των Τζαζ, των Σανς και των Καβαλίερς.