Ο έμπειρος τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε την κατάσταση στη Euroleague.

Τι είπε για τους Ιταλούς και την κατάσταση των Κώστα Σλούκα – Λιβιό Ζαν Σαρλ.
«Περιμένουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Να έχουμε συνοχή, να είμαστε πιο συμπαγείς, να μην έχουμε κενά διαστήματα. Στο προηγούμενο ματς φάνηκε βελτίωση. Περιμένουμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Το Μιλάνο δεν έχει χάσει ακόμα, έχει παντού νίκες. Πρέπει να κάνουμε κάτι έξτρα για να τους κερδίσουμε, είναι μία ομάδα που συνδυάζει ταλέντο και εμπειρία. Πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, να είμαστε συμπαγείς και να πάρουμε το ματς, που τόσο θέλουμε», ανέφερε αρχικά στη media day ενόψει Αρμάνι (14/10, 21:00) ο Έλληνας τεχνικός, προτού αναφερθεί στο κομμάτι του rotation και του αριθμού των παικτών που θα χρησιμοποιηθούν:

«Αυτό πάει με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αν κάποιος ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλεις, τον αφήνεις περισσότερο. Υπάρχουν τα φάουλ, πολλά ζητήματα. Δεν σκέφτομαι με πόσους θα παίξουμε. Το Μιλάνο έχει μία δωδεκάδα ικανών παικτών, οπότε όποιος είναι στο παρκέ πρέπει να είναι σκληρός και έτοιμος».

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Euroleague και για το αν υφίσταται αλλοίωση αποτελέσματος:

«Ξεκάθαρα. Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν ξέρω πως το είχαμε ερμηνεύσει. Αν μία ομάδα κατεβαίνει με εφτά παίκτες, δεν μπορεί να κερδίσει το ματς. Η Ζενίτ δεν πήγε στην Ισπανία. Δεν είναι καλό αυτό. Είναι και θέμα συγκέντρωσης. Οι παίκτες ενδέχεται να φοβούνται να παίξουν. Αυτό συζητάμε μεταξύ μας οι προπονητές. Πώς να μιλήσεις για τακτική, όταν υπάρχουν κρούσματα; Είναι μία κατάσταση για την οποία άλλοι θα πάρουν τις αποφάσεις».

Για το αν θα αγωνιστούν οι Σλούκας – Ζαν Σαρλ: «Ο Σλούκας έχει σοβαρές πιθανότητες, ο Ζαν Σαρλ λιγότερες. Μεσολαβούν δύο προπονήσεις, θα δούμε».

Για την συνολική εικόνα του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής: «Θέλω να είμαι επιεικής με τους παίκτες μας. Και οι άλλες ομάδες δεν… βγάζουν μάτια. Όλοι φαίνονται ανέτοιμοι ή ανομοιογενείς».