ΜπερτομέουΟ Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για το Final 4 της Euroleague στην Κολωνία και τόνισε πως ακόμα δεν γνωρίζει αν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά όσα είπε ο CEO της Euroleague, Tζόρντι Μπερτομέου σε ισπανικό Μέσο για το Final 4 και το πόσο έχει επηρεάσει ο κορονοϊός τη διοργάνωση

Για το αν η απόφαση να διακοπεί η σεζόν πέρυσι ήταν η πιο δύσκολη που έχει πάρει: «Χωρίς αμφιβολία, δεν μου είχε συμβεί ποτέ να ακυρώσω μια διοργάνωση και συμμετέχω από το 1983. Έπεσε πάνω σε μια εποχή που η διοργάνωση ήταν όμορφη και τα δεδομένα του κοινού, των δημόσιων και των κοινωνικών δικτύων βρισκόταν στα ύψη».

Για το πως επηρέασε η πανδημία τα συμβόλαια με τους χορηγούς της διοργάνωσης: «Μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν χάσαμε ούτε έναν χορηγό, αντίθετα προσθέσαμε έναν και ανανεώσαμε έναν τηλεοπτικό. Δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε όσα συμφωνήθηκαν, επειδή η πανδημία δεν το επέτρεπε. Φυσικά είχαμε αντίκτυπο αλλά το έχουμε ελαχιστοποιήσει, για τους συλλόγους ήταν μείωση 14%».

Για το 3ο κύμα της πανδημίας: «Ναι, ανησυχούμε, αλλά έχουμε έναν κανονισμό που θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέχρι ένα σημείο. Αν τα πράγματα πάνε όπως είναι, και θέλω να είμαι αισιόδοξος σε αυτό, όταν περάσει αυτό το κύμα, θα έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και δεν θα είμαστε όπως πέρυσι».

Για το Final Four της Κολωνίας: «Είναι πολύ νωρίς για ξέρουμε, θα πρέπει να περιμένουμε. Πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο για γεμάτο γήπεδο, αλλά δεν αποκλείω το να έχουμε κοινό, διότι το γερμανικό κράτος όπου πρόκειται να παίξουμε είναι ένα από αυτά που ήταν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πάντως είναι αδύνατο να κάνουμε μια πρόβλεψη. Πιστεύω ότι στα τέλη Μαΐου θα έχουμε φιλάθλους στα γήπεδα, αν έχουμε 50% ή 30% είναι αυτό που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο»