Νέο δημοσίευμα από την Ισπανία, αναφέρει πως στόχοι του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν αποτελούν ο Έντι Ταβάρες και ο Μάριο Χεζόνια, με το άρθρο να αναφέρει και τα ποσά τα οποία μπορούν να διαθέσουν οι πράσινοι.

Οι φήμες για το ενδεχόμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Έντι Ταβάρες και τον Μάριο Χεζόνια φουντώνουν όλο ένα και περισσότερο, με τους Ισπανούς να επιμένουν πως και οι δυο παίκτες των πρασίνων αποτελούν μεταγραφικούς στόχους για τη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της “Mundo Deportivo” οι δυο παίκτες της βασίλισσας αποτελούν προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, ενώ όπως γράφετε η ομάδα της Μαρδίτης δεν μπορεί να φτάσει του τριφυλλιού στους δυο αθλητές.

Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως η Mundo Deportivo αναγράφει ακριβώς τα ίδια ποσά που ανέφερε σε δημοσίευμα της και η Marca, πριν κάποιες μέρες, δηλαδή τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τον Ταβάρες και περισσότερα από δύο για τον Χεζόνια.

Αναλυτικά:

«Οι πιο περίπλοκες περιπτώσεις είναι αυτές του Ταβάρες και του Χεζόνια, οι οποίοι αποτελούν στόχους στους οποίους ο Παναθηναϊκός δίνει προτεραιότητα. Ο αθηναϊκός σύλλογος είναι διατεθειμένος να προσφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στον Ταβάρες και κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ στον Χεζόνια. Αυτά τα ποσά είναι περίπου τα διπλάσια από αυτά που εισπράττουν στη Ρεάλ” εξηγούν οι Ισπανοί, για να αναλύσουν στη συνέχεια την κατάσταση για κάθε έναν από τους δύο καλαθοσφαιριστές:

Για τον Ταβάρες, το μεγάλο πρόβλημα είναι το μισθολογικό όριο που επιβάλλεται στην ομάδα, αφού ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δεν θέλει κανένας παίκτης να εισπράττει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (μεικτά). Με το ισχύον φορολογικό σύστημα, το ποσό αυτό ανέρχεται καθαρά περίπου στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 3 εκατομμύρια καθαρά, σχεδόν διπλάσια. Υπάρχουν επίσης κάποιες ομάδες του ΝΒΑ που κοιτάζουν την περίπτωσή του. Ο Ταβάρες πάντα δήλωνε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αισθάνεται πολύ άνετα, αλλά η χρηματική διαφορά είναι τόσο μεγάλη που μια συμφωνία για ανανέωση συμβολαίου φαίνεται αδύνατη, αν η Ρεάλ δεν αναθεωρήσει την μισθολογική πολιτική της

“Η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια είναι παρόμοια, με σημαντική παράμετρο ότι ο Κροάτης πάντα έδειχνε τη συμπάθειά του προς τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ έχουν ακόμα πανό με το όνομά του και στην τελευταία επίσκεψη της Ρεάλ χειροκροτήθηκε, με τον κόσμο να μην σταματάει να βγάζει φωτογραφίες μαζί του. “Ελπίζω να γυρίσω στον Παναθηναϊκό μια μέρα” είχε δηλώσει ο Χεζόνια στον ελληνικό τύπο μερικές εβδομάδες νωρίτερα»