Τα τελευταία χρόνια η Ευρωλίγκα και το Eurocup εισάγουν όλο και περισσότερες… ιδέες από το ΝΒΑ. Μία από αυτές θα εφαρμοστεί στη νέα αγωνιστική περίοδο και θα είναι το «challenge» των προπονητών.

Συγκεκριμένα οι κόουτς θα έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν και να ζητήσουν την επανεξέταση μίας φάσης που έχουν υποδείξει οι ρέφερι, μέσω του Instant Replay. Αυτό το δικαίωμα θα το έχουν μόνο μία φορά σε κάθε αγώνα, είτε αυτό θα είναι στην κανονική διάρκεια, είτε στην παράταση.

Φυσικά, το δικαίωμα αυτό θα δίνεται μόνο σε φάσεις, οι οποίες επιδέχονται επανεξέτασης μέσω του instant replay.

Σε αντίθεση με το ΝΒΑ, οι προπονητές σε Ευρωλίγκα και Eurocup θα μπορούν να ζητήσουν το challenge όταν η μπάλα δεν παίζει, χωρίς να καλέσουν απαραίτητα τάιμ άουτ. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια ενός τάιμ άουτ, πριν γίνει μία επαναφορά, πριν δοθεί η μπάλα στον παίκτη που θα εκτελέσει ελεύθερες βολές ή πριν ένα τζάμπολ.

Για να ζητήσουν το «challenge» από τους διαιτητές, οι προπονητές θα πρέπει να στριφογυρίσουν τον δείκτη του χεριού τους. Στο τέλος, όταν θα έχει γίνει η επανεξέταση της φάσης, τότε θα ανακοινώνεται και το αποτέλεσμα.