Ο Λουίτζι Ντατόμε μίλησε στην «Corriere dello Sport» και αναφέρθηκε στους μελλοντικούς του στόχους, τον Νίκο Μάνιον, ενώ στάθηκε και στην απουσία του από την Εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού φόργουορντ της Αρμάνι:

Για την επιλογή των Ροντρίγκεθ και Μέλι σε αρχηγούς: «Ήταν μια επιλογή που συμφώνησαν όλοι. Νομίζω ότι ο Ροντρίγκεθ είναι το έμβλημα αυτής της Αρμάνι γιατί ήταν ο πρώτος μεγάλος παίκτης που πίστεψε σε αυτό το εγχείρημα με τον Ετόρε Μεσίνα, αυτής της νέας εποχής. Ο Μέλι είναι ένας από τους συμβολικούς παίκτες αυτής της ομάδας, ο οποίος έχει ήδη πέντε χρόνια στο Μιλάνο».

Για την απουσία του από την εθνική Ιταλίας: «Πηγαίνω για ύπνο με καθαρή συνείδηση. Λυπάμαι που δεν ήμουν καλά, αλλά ήταν μια υπεύθυνη επιλογή. Είναι υπέροχο να πηγαίνεις στην Εθνική ομάδα, αλλά υπάρχει και η ευθύνη να παίζεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο και το σώμα μου δεν το επέτρεψε. Έκανα αυτή την επιλογή απρόθυμα, αλλά πιστεύω ότι ήταν η σωστή για μένα και για την ομάδα. Έκτοτε προκρίθηκαν και έκαναν ένα καλό Ολυμπιακό τουρνουά».

Για την κατάσταση του Νίκο Μάνιον: «Ελπίζω να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό, όταν είναι έτοιμος. Δεν ξέρω την κατάσταση για τους υπόλοιπους, αλλά η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα».