Μετά από 16 αγωνιστικές στη EuroLeague, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας έχει πάρει τα λιγότερα τάιμ άουτ και έχει κάνει τις λιγότερες αλλαγές (σε μέσο όρο)!

Ωστόσο, την πρωτιά στα τάιμ άουτ την έχει ένας άλλος έλληνας τεχνικός, ο Δημήτρης Πρίφτης, ενώ στις αλλαγές ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η λαϊκή απαίτηση υπαγορεύει (επιτέλους) ένα τάιμ άουτ. Ή έστω μία αλλαγή που μπορεί να αλλάξει το ματς. Για τους προπονητές, η πίεση του κόσμου για αλλαγές και τάιμ άουτ δεν έχει ζωτική σημασία. Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, οι αριθμοί λένε ότι έχει ελάχιστη.

Μετά από την ολοκλήρωση της 16ης αγωνιστικής, ο προπονητής του Ολυμπιακού (σε μέσο όρο) κάνει τις λιγότερες αλλαγές σε κάθε ματς (λίγο παρακάτω από 18 ανά παιχνίδι), ενώ καλεί και τα λιγότερα τάιμ άουτ (κάτι λιγότερα από 2.5).

Ο Μπαρτζώκας βρίσκεται στη μία άκρη του πίνακα. Και στην άλλη βρίσκονται δύο γνωστοί ματς. Ο προπονητής με τις περισσότερες αλλαγές είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Κάνει παραπάνω από 35, προκειμένου να βρει το κατάλληλο σχήμα, αλλά και να ικανοποιήσει το πλούσιο ρόστερ της Μπαρτσελόνα.

Πίσω από τον Σάρας βρίσκονται ο Γιούρι Ζντοβτς (Ζαλγκίρις) και Έτορε Μεσίνα (Αρμάνι Μιλάνο).

Όσο για τον προπονητή με τα περισσότερα τάιμ άουτ ανά αγώνα; Ο Δημήτρης Πρίφτης καλεί παραπάνω από 4 και «επικράτησε» στο νήμα του Αντρέα Τρινκιέρι της Μπάγερν Μονάχου, με τους Σάσα Τζόρτζεβιτς και Γιάννη Σφαιρόπουλο να ακολουθούν.