Στο συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς υπάρχει buy out ύψους 600.000 δολαρίων, όμως καμία ομάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να το πληρώσει και να καλύψει στη συνέχεια και τις υψηλές απαιτήσεις του παίκτη.

Ο Αμερικανός γκαρντ παραμένει στην Μόσχα και προπονείται με τη β’ ομάδα της ΤΣΣΚΑ, μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ. Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού μετά το πέρασμά του από τους Μπρούκλιν Νετς δεν μπόρεσε να βρει μια νέα ευκαιρία στον «μαγικό κόσμο» και επέστρεψε στη Ρωσία. Άλλωστε, δεσμεύεται με συμβόλαιο ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων τον χρόνο για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ωστόσο, οι διαφωνίες του με τον Δημήτρη Ιτούδη τον έχουν φέρει εκτός ομάδας. Ο Τζέιμς προπονείται με τη β’ ομάδα των Ρώσων και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις του με την ΤΣΣΚΑ συνεχίζονται.

Όπως αναφέρει η «Mozzart Sport», στο συμβόλαιό του με τους Μοσχοβίτες υπάρχει buy out ύψους 600.000 δολαρίων. Αν κάποια ομάδα πληρώσει αυτά τα χρήματα, θα πάρει το «πράσινο φως» από τον Αντρέι Βατούτιν να διαπραγματευτεί απευθείας με τον αθλητή. Ωστόσο, καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν είναι σε θέση να δώσει αυτό το ποσό και στη συνέχεια να καλύψει και τις υψηλές απαιτήσεις του ίδιου του παίκτη.

Έτσι, όπως έχει γραφτεί ξανά στο παρελθόν, ο Τζέιμς περιμένει να αποχωρήσει από την ΤΣΣΚΑ λαμβάνοντας μια «καλή» αποζημίωση, όπως είχε γίνει στο παρελθόν και μετά την αποχώρησή του από την Αρμάνι Μιλάνο.

Αν έβγαινε στην αγορά ως free agent και με ήδη… γεμάτο πορτοφόλι από την αποζημίωση των Ρώσων, τότε η «μετοχή» του στο… χρηματιστήριο της Euroleague θα ήταν εντελώς διαφορετική και θα έπαιρνε άλλη αξία.