Ο Ντέρικ Γουίλιαμς σε δηλώσεις του πριν το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, στάθηκε στην σημασία συνεχόμενων νικών της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν: «Πρέπει να παίζουμε με πάθος και με ενέργεια, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς χθες, ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια σαν αυτό».

Για το τι μπορεί να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα: «Το πιο σημαντικό είναι να παραμείνουμε ενωμένοι. Οι συνεχόμενες νίκες θα μας κάνουν καλό. Βρίσκουμε τη χημεία μας, έχουμε ενέργεια και αυτό είναι το βασικό. Αυτή την βδομάδα έχουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας και πρέπει να προστατέψουμε το σπίτι μας. Παρότι είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, έχουμε ήδη παίξει με πολύ καλές ομάδες και μάθαμε από αυτά τα παιχνίδια και τις ήττες που κάναμε, από τα λάθη μας στα ματς με Ρεάλ και Μονακό και εμφανιστήκαμε καλύτεροι με την Μπασκόνια και παίξαμε καλύτερα. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

 

Για τον κόσμο της ομάδας και την σχέση που δείχνει να έχει ήδη χτίσει: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ ιστορικό κλαμπ και η ιστορία μιλάει από μόνη της. Όταν ήρθα είπα ότι θέλω να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει εκεί που ήταν μέχρι και πριν από δύο χρόνια και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Η ενέργεια που παίρνουμε από τον κόσμο μας βοηθάει πολύ στα παιχνίδια. Οι οπαδοί συμμετέχουν στο ματς. Έβλεπα ματς παλιά με τους Λέικερς και τον Κόμπε Μπράιαντ που είχε μία σχέση με το κοινό και μου άρεσε πολύ. Ο κόσμος είναι μέρος του παιχνιδιού».

Για την επόμενη επίσκεψή του σε κάποιο σημείο της Αθήνας: «Νομίζω θα πάω πιο παραθαλάσσια, ίσως προς το Σούνιο. Αλλά τώρα έχουμε το ματς με τη Βιλέρμπάν. Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα, ξέρω ότι έχει μεγάλη ιστορία και θέλω να την δω».