Ο Σβι Μίχαλιουκ είναι και… επισήμως ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού για το τελευταίο κομμάτι του παζλ και η κρίσιμη εβδομάδα ανοίγει. Τι περιμένουν οι πράσινοι για να προχωρήσουν σε πρόταση, τι συμβαίνει με Γκριγκόνις.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε ταχθεί αναφανδόν από την αρχή του καλοκαιριού υπέρ της παραμονής του Γκριγκόνις. Τον θεωρεί όχι απλά καλό σουτέρ αλλά παίκτη που παίζει σε δυο θέσεις (2-3), και κυρίως καλό χειριστή, δημιουργό μέσα από πικ εν ρολ και σκόρερ. Θα ήταν σχεδόν βέβαιη η παραμονή του αν δεν είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο η περίπτωση Μίχαλιουκ.

Ο Ουκρανός αρέσει σε όλους και… απογειώνει τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά όλοι μαζί είναι δύσκολο να μπουν σε διαχείριση. Στο τριφύλλι πρέπει να πάρουν μια απόφαση αλλά ταυτόχρονα περιμένουν και το σήμα του Μίχαλιουκ που συνεχίζει να περιμένει το ΝΒΑ. Ωστόσο πλησιάζοντας πλέον τον Αύγουστο, οι πιθανότητες να βρει ο Ουκρανός αυτό που ψάχνει στις ΗΠΑ μειώνονται και οι ελπίδες του τριφυλλιού αυξάνονται. Ο Μίχαλιουκ θέλει χρόνο συμμετοχής και ιδανικά όχι το μίνιμουμ συμβόλαιο, κάτι που προς το παρόν δεν το έχει βρει.

Πριν από 2-3 ημέρες υπήρξε επαφή και ο Μίχαλιουκ είδε για πρώτη φορά ζεστά το ενδεχόμενο της Ευρώπης αν δεν βρει σύντομα αυτό που θέλει. Οι δυο πλευρές θα είναι σε επικοινωνία τις επόμενες ημέρες και αν ο Μίχαλιουκ θέλει να περάσει τον Ατλαντικό θα πρέπει να μπουν σε οικονομικές συζητήσεις.

Ο Μίχαλιουκ στις αρχές του καλοκαιριού ζητούσε τρελά ποσά που καμία ομάδα στην Ευρώπη δε θα μπορούσε να δώσει, ωστόσο αν δεν βρει στο ΝΒΑ αυτά που ψάχνει, η διαπραγματευτική του ικανότητα θα έχει σίγουρα μειωθεί. Στον Παναθηναϊκό δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν αλόγιστα, όπως έχουν κάνει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι τώρα, αλλά είναι έτοιμοι να… τα σκάσουν για να ολοκληρωθεί το παζλ όπως πρέπει.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές ώστε – εφόσον το ΝΒΑ ατονήσει για τον Μίχαλιουκ – να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός σε πρόταση και παράλληλα να παρθεί μια απόφαση που θα αφορά και τον Γκριγκόνις, το θέμα του οποίου κάθε άλλο παρά απλό είναι δεδομένης και της επιθυμίας του ίδιου για μια ευκαιρία αλλά και του κλειστού συμβολαίου του.