Η Mundo Deportivo φιλοξενεί νεό δημοσιέυμα που κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τους Ταβάρες και Χεζόνια, αναλύοντας τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οι “πράσινοι” στους δύο αθλητές.

Μετά τη Marca και η Mundo Deportivo κάνει λόγο για μπάσιμο του Παναθηναϊκού AKTOR, για τους Χεζόνια και Ταβάρες, αφού όπως τονίζει χαρακτηριστικά “οι δύο παίκτες αποτελούν προτεραιότητα” για τους “πράσινους”, με την Ρεάλ Μαδρίτης να μην μπορεί να φτάσει το οικονομικό επίπεδο των προτάσεων του τριφυλλιού στους δύο αθλητές.

Μάλιστα, η Mundo Deportivo αναφερόμενη στις προτάσεις του Παναθηναϊκού, επικαλείται τα ίδια ποσά, όπως είχε κάνει και η Marca πριν 12 ημέρες, στο δικό της δημοσίευμα, δηλαδή τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τον Ταβάρες και πάνω από δύο για τον Χεζόνια.

Αναλυτικά η καταλανική ιστοσελίδα αναφέρει:

“Οι πιο περίπλοκες περιπτώσεις είναι αυτές του Ταβάρες και του Χεζόνια, οι οποίοι αποτελούν στόχους στους οποίους ο Παναθηναϊκός δίνει προτεραιότητα. Ο αθηναϊκός σύλλογος είναι διατεθειμένος να προσφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στον Ταβάρες και κάτι περισσότερο από 2 εκατομμύρια ευρώ στον Χεζόνια. Αυτά τα ποσά είναι περίπου τα διπλάσια από αυτά που εισπράττουν στη Ρεάλ” εξηγούν οι Ισπανοί, για να αναλύσουν στη συνέχεια την κατάσταση για κάθε έναν από τους δύο καλαθοσφαιριστές:

“Για τον Ταβάρες, το μεγάλο πρόβλημα είναι το μισθολογικό όριο που επιβάλλεται στην ομάδα, αφού ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ δεν θέλει κανένας παίκτης να εισπράττει περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (μεικτά). Με το ισχύον φορολογικό σύστημα, το ποσό αυτό ανέρχεται καθαρά περίπου στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει 3 εκατομμύρια καθαρά, σχεδόν διπλάσια. Υπάρχουν επίσης κάποιες ομάδες του ΝΒΑ που κοιτάζουν την περίπτωσή του. Ο Ταβάρες πάντα δήλωνε ότι προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αισθάνεται πολύ άνετα, αλλά η χρηματική διαφορά είναι τόσο μεγάλη που μια συμφωνία για ανανέωση συμβολαίου φαίνεται αδύνατη, αν η Ρεάλ δεν αναθεωρήσει την μισθολογική πολιτική της”

“Η περίπτωση του Μάριο Χεζόνια είναι παρόμοια, με σημαντική παράμετρο ότι ο Κροάτης πάντα έδειχνε τη συμπάθειά του προς τον Παναθηναϊκό. Στο ΟΑΚΑ έχουν ακόμα πανό με το όνομά του και στην τελευταία επίσκεψη της Ρεάλ χειροκροτήθηκε, με τον κόσμο να μην σταματάει να βγάζει φωτογραφίες μαζί του. “Ελπίζω να γυρίσω στον Παναθηναϊκό μια μέρα” είχε δηλώσει ο Χεζόνια στον ελληνικό τύπο μερικές εβδομάδες νωρίτερα”, αναφέρει ενδεικτικά η Mundo Deportivo.