Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αργά χθες (28/6) το βράδυ υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και στον εκπρόσωπο του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Κατατέθηκε επίσημη πρόταση με αυξημένες αποδοχές στον έμπειρο φόργουορντ, ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Μετά την έναρξη της εποχής Πρίφτη, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν σηκώσει μανίκια και δουλεύουν για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Κεντρικό κομμάτι σε αυτό είναι φυσικά η υπόθεση του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, αργά χθες (28/6) το βράδυ υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές και στον εκπρόσωπο του έμπειρου φόργουορντ κατατέθηκε επίσημη πρόταση για επέκταση της συνεργασίας τους.

Οι επαφές έγιναν σε θετικό κλίμα, με καλή διάθεση και από τις δύο μεριές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και deal στο τραπέζι. Ο Παπαπέτρου έχει δείξει με τον τρόπο του πως επιθυμεί να συνεχίσει στο «τριφύλλι», εφόσον συσταθεί μία ανταγωνιστική ομάδα. Το οικονομικό δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για τον αρχηγό των νταμπλούχων Ελλάδας, όμως, μιας και… μπήκαμε σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να αναφερθεί ότι η πρόταση του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει ένα συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές (σε σχέση με τις φετινές, που ήταν κοντά στις 850.000 ευρώ), που θεωρείται αντάξιο των δυνατοτήτων του και του ηγετικού ρόλου που θα έχει και στην επόμενη μέρα, αν φυσικά κυλήσουν όλα ομαλά για τους «πράσινους». Επιπρόσθετα, σε περίπτωση συμφωνίας, ο Παπαπέτρου θα εδραιωθεί ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ.

Σύμμαχος των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι η απουσία κάποιας πειστικής πρότασης από άλλη ομάδα για τον Παπαπέτρου και φυσικά η διάθεση που δείχνει ο ίδιος ο παίκτης, που σε πρώτη φάση εμφανίζεται θετικός στο να παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού ζήτησε άμεσα απάντηση, γιατί από τον Παπαπέτρου ξεκινά η διαδικασία των ανανεώσεων και από την παρουσία του ή όχι θα εξαρτηθούν και οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις.

Σε περίπτωση παραμονής του και σε συνδυασμό με την παρουσία του Παπαγιάννη και την «ελληνοποίηση» του Σαντ Ρος, ο Πρίφτης και οι συνεργάτες του θα έχουν μία ξεκάθαρη εικόνα για τους άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθούν στην αγορά. Σαν πρώτη εικόνα όμως, είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» ψάχνουν για βασικούς παίκτες στο «1», στο «4» και στο «5».

Σε κάθε περίπτωση, τα βλέμματα έχουν… στραφεί στον Παπαπέτρου και έρχεται «καυτή» εβδομάδα για το ζήτημα, αφού ενδεχομένως θα υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες. Το πρώτο θετικό βήμα έγινε, αφού οι δύο πλευρές έκατσαν με καλή διάθεση στο ίδιο τραπέζι, φτάνοντας και στη συζήτηση για τους αριθμούς. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει και happy end και αν ο αρχηγός, που ολοκλήρωσε την σεζόν στην Euroleague με 12,1 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ ανά ματς, θα αγωνίζεται και του χρόνου στο ΟΑΚΑ…